European BEST Engineering Competition (EBEC) 22-23 noiembrie Facultatea de Construcții și Instalații

European BEST Engineering Competition (EBEC)

22-23 noiembrie Facultatea de Construcții și Instalații

Cei mai ingenioși studenți ai Universității Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iași sunt puși la încercare!

În perioada 22-23 noiembrie, studenții ai universității tehnice vor concura la runda locală a competiției inginerești European BEST Engineering Competition (EBEC)!

Deschiderea oficială la cea de-a 2-a ediție a EBEC Iași reunește cei mai buni studenți ai facultăților de inginerie, în Facultatea de Construcții și Instalații cu misiunea de a inova, de a-și pune spiritul practic și creativitatea la încercare, dar și pentru a-și promova proiectele proprii. EBEC Iași își propune să dezvolte atât abilitățile tehnice, cât și non-tehnice ale studenților și să le lărgească orizonturile prin provocarea acestora în competiții bazate pe lucrul în echipă.

ebec-iasi2013

Echipe, formate din câte 4 studenți, vor primi tematicile pentru fiecare secțiune și vor avea 5 ore la dispoziție pentru a veni cu cele mai inedite prototipuri, soluții și cu multă creativitate.
Categoriile în care se vor întrece vor fi orientate în două direcții:
- spre rezolvarea unei probleme reale din viața de zi cu zi a societății fără construirea efectivă a unui dispozitiv sau asamblarea unor materiale, ci dezvoltând o soluție teoretică - Case Study
- spre studenții cu abilități practice dezvoltate spre domeniul tehnic, astfel încât competiția va consta în realizarea unui prototip care îndeplineşte anumite condiţii de rezistenţă, stabilitate şi mobilitate -Team Design
- prezentarea proiectelor individuale ale studenților din cadrul universității. - Show&Tell

EBEC Iași este parte din puzzle-ul de 85 de competiții locale, în urma cărora finaliștii ajung la una din cele 13 faze regionale, iar ulterior la faza Europeană!
Hai și tu la competiția studenților ce dau startul inovației!

BEST (Board of European Students of Technology) este o organizaţie europeană de voluntariat apolitică şi non-profit, prezentă în 33 de țări și 95 de universități, dedicată studenților din domeniul tehnic. Obiectivul nostru este dezvoltarea personală și profesională a studenților și oferirea unei viziuni internaţionale, pentru a ințelege mai bine cultura societăţii europene şi pentru a-i învăţa să lucreze în medii cu diversitate culturală, astfel încât să își atingă potențialul maxim atât în mediul academic, cât și în cel profesional.

Pentru mai multe informații în ceea ce privește EBEC Iași: www.ebec.bestis.ro    

Rareș Antofie
Public Relations responsible
tel: +40754 764 514
rares.antofie(at)BEST.eu.org