Concursul de debut Adenium Start editia a II a

Concursul de debut Adenium Start editia a II a 

Editura Adenium lanseaza cea de-a doua editie a Concursului de debut Adenium Start, pentru urmatoarele genuri literare si/sau grafice: Poezie, Proza, Eseu, Teatru, Literatura pentru copii, Banda desenata si miniatura grafica.

Noul slogan al concursului, „Rupeti randurile!”, provoaca autorii sa indrazneasca sa-si afirme originalitatea. Concurentii sunt invitati sa expedieze manuscrisele pana la data de 15 mai 2014 (data postei), pe adresa Editurii Adenium: Aleea Copou nr. 3, Iasi, 700460. Castigatorii vor fi anuntati la inceputul lunii septembrie.

Concursul este deschis tuturor autorilor de limba romana, cu domiciliul in tara sau strainatate, care sa nu fi publicat nici o carte pana acum, in nici un domeniu.

adenium-start

Scopul Concursului de debut Adenium Start este sa descopere si sa promoveze autori valorosi, inca nedebutati in volum, oferindu-le acestora atat posibilitatea de a-si face debutul literar, cat si sprijinul integral in procesul de promovare – publicitate, serviciu de presa, lansari publice. Volumele premiate vor fi lansate la Targul International de Carte Gaudeamus, care se va desfasura in toamna, la Bucuresti, iar autorii castigatori vor primi cate 50 de exemplare din cartile lor pentru propria activitate de promovare.

 
Coletul de inscriere in concurs va include doua plicuri. Primul plic va contine manuscrisul in format print si electronic (CD, stick etc.). Manuscrisele vor fi „semnate” cu un motto care va fi mentionat obligatoriu si pe plicul al doilea, care va contine datele de identificare ale concurentului (nume, prenume, adresa, numar de telefon, adresa de posta electronica).
 
Editura va selecta cele mai bune zece manuscrise pentru fiecare dintre cele sase sectiuni de concurs. Ulterior, cele patruzeci de manuscrise pentru genurile literare pentru adulti (Poezie, Proza, Eseu, Teatru) vor fi supuse atentiei unui juriu alcatuit din scriitori si critici literari. Un alt juriu specializat va evalua propunerile din domeniul Literaturii pentru copii, al Benzilor desenate si graficii miniaturale.

Pentru fiecare gen din concurs, vor fi declarate castigatoare volumele care vor obtine cea mai mare medie a notelor acordate de membrii juriilor, iar tiparirea va incepe imediat dupa anuntarea invingatorilor.

Volumele declarate castigatoare la editia de anul trecut au fost publicate si lansate in cadrul unor evenimente organizate in toata tara, provocand ecouri puternice in presa de specialitate.