Cele 3 editii ale targului de joburi Angajatori de TOP din aceasta primavara s-au incheiat.

Cele 3 editii ale targului de joburi Angajatori de TOP din aceasta primavara s-au incheiat.


Evenimentul va continua online pe www.hipo.ro

Bucuresti, 6 aprilie 2014Incepand cu anul 2006, evenimentul Angajatori de TOP este unul de referinta pentru piata de resurse umane, concentrand un procent semnificativ din oferta locurilor de munca prin participarea celor mai importante companii din Romania.
In aceasta primavara evenimentul Angajatori de TOP s-a extins la nivel national, fiind prezent in 3 dintre cele mai importante orase ale tarii: Bucuresti, Timisoara si Iasi. Cele 3 evenimente au reunit 170 de angajatori, companii multinationale si angajatori locali care au oferit peste 5 000 de oportunitati de cariera. In cele 6 zile dedicate evenimentelor Angajatori de TOP au participat peste 25 500 vizitatori, persoane aflate in cautarea unui job. Ceicare nu au putut ajunge la Angajatori de TOP sunt asteptati sa aplice online pe portalul www.hipo.ro, iar in perioada 5 – 17 mai, evenimentul va continua cu o editie virtuala – Angajatori de TOP.

angajatori-de-top-2014


Dupa editia din 2008, cel mai mare eveniment de cariera a revenit la Timisoara. In perioada 14-15 martie, cei care s-au aflat in cautare unui job au putut aplica pentru cele peste 1350 de oportunitati deschise de companiile participante. La eveniment au fost prezenti 40 de angajatori, companii multinationale, dar si angajatori care activeaza pe plan local. In cele doua zile, la Centrul Regional de Afaceri, au fost prezentepeste 5000 de persoane care, pe langa oportunitatile de cariera, au avut sansa sa participe si la cele 15 workshop-uri si conferinte sustine de angajatori.
Urmatoarea editie Angajatori de TOP din aceasta primavara a avut loc la Iasi. Peste 1000 de oportunitati de cariera, 30 de companii participante si peste 5500 de vizitatori au fost prezenti in perioada 21-22 martie,la Atrium, Palas Mall Iasi unde a avut loc cea de-a 3 editie locala a targului de cariera – Angajatori de TOP. Cele peste 1000 de pozitii deschise de companiile participante au fost deschise in departamenteprecum: dezvoltare software, IT Hardware, inginerie, marketing, resurse umane, vanzari, relatii cu clientii. Joburileau fost adresate atat persoanelor entry-level, dar si celor cu experienta.
Evenimentul Angajatori de TOP din Bucuresti s-a incheiat in acest weekend, reunind 15000de profesionisti cu experienta, absolventi, masteranzi si studenti. Vizitatorii editiei cu numarul 16 Angajatori de TOP Bucuresti, au avut sansa sa aplice pentru o diversitate de oportunitati de cariera, potrivite cu experienta lor si planurile de dezvoltare profesionala. In cadrul evenimentul au fost prezente 100 de companii,din domenii diverse de activitate:IT, Outsourcing, FMCG, Inginerie, Financiar – bancar, Consultanta, Telecom, Retail, Constructii, Transport si Logistica.
Referitor la nivelul de experienta al candidatilor prezenti in cele doua zile ale evenimentului din Bucuresti, reprezentantii companiilor au afirmat ca 49% au fost persoane cu pana la 1 an de experienta, 30% candidati cu 1-5 ani experienta, iar 21% vizitatori cu peste 5 ani experienta.
“Toate candidaturile vor intra intr-un proces de analiza, atat HR cat si tehnic, urmand sa contactam candidatii al caror profil si experienta corespund cel mai bine cerintelor posturilor noastre. Dorim sa multumim tuturor aplicantilor pentru interesul aratat” – Ariadna Stamatopol, Staffing Consultant, Microsoft Romania.
“Selectia celor mai potriviti aplicanti incepe chiar de saptamana viitoare. Intentionam sa procesam toate CV-urile aplicantilor de la targ in urmatoarele 3-4 saptamani pentru a acoperi posturile vacante” – Daniela Manasoiu, HR Manager, Global Remote Services.
“EY Romania a deschis campania de recrutare din aceasta primavara prin care va angaja 70 de tineri absolventi din intreaga tara. Procesul se va desfasura pe parcursul a doua luni. Juniorii selectati vor incepe activitatea in toamna” – Raluca Ardeleanu, HR Senior, EY.
In urma unui sondaj aplicat vizitatorilor, a rezultat ca,oportunitatile de cariera si prestigiul angajatorilor prezenti in cele doua zile  au fost doua dintre aspectele care au stat la baza deciziei de participare. In plus, tematica workshop-urilor si  a conferintelor a reprezentat un criteriu important de care au tinut cont atunci cand au decis sa fie prezenti la Angajatori de TOP.  
Dupa cele 3 editii fizice ale targului de joburi Angajatori de TOP, evenimentul continua cu editia virtuala, ce va avea loc in perioada 5 – 17 mai. Angajatori de TOP Virtual va avea loc pe www.hipo.rosi va permite accesul candidatilor care nu au ajuns in cele doua zile ale evenimentului Angajatori de TOP, cei care locuiesc in alte orase sau cei care se afla in afara tarii.
“Evenimentul virtual se desfasoara la nivel national si permite participarea companiilor din toate judetele tarii. Ne asteptam la o diversitate a domeniilor de activitate si estimam ca, acest eveniment va avea un focus puternic in zona oportunitatilor de cariera adresate profesionistilor. In aceasta perioada suntem in plin proces de inregistrare a companiilor, asadar cei care  vor sa participe la editia virtuala Angajatori de TOP se pot inscrie contactandu-ne la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., pana la inceputul lunii mai” – Adrian Stanescu, Project Manager, Angajatori de TOP.
Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile in sectiunea dedicata Angajatori de TOP, pewww.hipo.ro
Despre Catalyst Solutions
Catalyst Solutionseste o companie de consultanta in domeniulresurselorumane, specializata in dezvoltarea de solutii de recrutare si employer branding.
Avand o experienta de 8 ani, Catalyst Solutions adaugavaloareclientilor si candidatilor cu fiecaredintreproiectele sale: Angajatori de TOP (celmai mare targ de cariera din Romania organizatbianual in Bucuresti, Timisoara si Iasi), www.HiPo.ro – singurul portal de carieradedicatexclusivcandidatilor cu studiisuperioare, Top Talents Romania (proiectceidentifica in fiecare an ceimaivalorosi 300 de tineriabsolventi la nivel national), Career Innovation Week (identificatineri cu rezultateremarcabile in domeniilefinanciar, vanzari, marketing, IT&C, cercetare si inginerie), Consulting Days (cuprinde o serie de conferinte dedicate celorinteresati de audit, taxe, contabilitate, legal si IT&C), GhidulAngajatorilor (publicatie de orientare in carieraadresatastudentilor si masteranzilor din domeniul economic si tehnicdistribuita in 15 centre universitare), Targul Virtual pentruAbsolventi si Angajatori de TOP Virtual.