Lansarea ultimului numar al revistei Alecart - „Alecart. Poveștile continuă...”

Lansarea ultimului numar al revistei Alecart - „Alecart. Poveștile continuă...”

4 iunie Colegiul Național 13:15

Lansarea ultimului număr al revistei Alecart, precedată de o dezbatere despre rolul jurnalismului cultural în formarea tinerilor
Miercuri, 4 iunie, ora 13.15, Colegiul Național Iași (sala de festivitati)
Invitaţi: Alexandru CONDURACHE(regizor), Dan DAIA (responsabil de proiecte culturale şi comunicare,Institutul Francez Iași), George ONOFREI (redactor-șef,Suplimentul de cultură), Antonio PATRAȘ(redactor,Convorbiri literare) și Daniel ȘANDRU (director, revistaTimpul)

alecart-povestile-continua


Invitat special: Excelența Sa, Domnul Paul BRUMMELL, viitorul Ambasador al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România
Lansarea la Iași a numărului 12 al revistei Alecart(www.alecart.ro) este,de data aceasta, un prilej pentru liceeni de a intra în dialog cu personalități ale vieții culturale/publicistice ieșene. Astfel, la întâlnirea de miercuri, 4 iunie, ora 13.15, de la Colegiul Național Iași, regizorul Alexandru Condurache, responsabilul de proiecte culturale şi comunicare al Institutului Francez Iași Dan Daia, redactorul-șef al Suplimentului de cultură George Onofrei, redactorul Convorbirilor literare Antonio Patraș și directorul revistei Timpul Daniel Șandru vor împărtăși din experiența lor jurnalistică tinerilor redactori Alecart.La acest eveniment va participa Excelența Sa, Domnul Paul Brummell, viitorul Ambasador al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România.
Pe de altă parte, redactorii Alecart vor extrage din experiențele ultimului an poveștile trăite la FILIT (ocazie de a prezenta în premieră filmul „Întâlnirile Alecart de la FILIT”), experiențele foștilor redactori, acum studenți sau absolvenți ai unor universități de prestigiu din Europa, dar și poveștile celor rămași „înăuntru”.
În ultimii doi ani, proiectul „Alecart. Poveștile continuă”/„Înăuntru și-n afară” a pus elevii față în față cu realitatea altor sisteme de învățământ, facilitând dialogul dintre cei care au reușit să se integreze în alte spații culturale (foști redactori Alecart) și cei care se află încă la începutul definirii de sine. Indiferent că este vorba despre o experiență împărtășită direct sau de una mediată prin paginile revistei, cei care formează „generația Alecart” scriu povestea unor tineri care vor să fie altfel.
Proiectul Alecart a apărut în urma parteneriatului a trei dintre cele mai bine cotate colegii naţionale din România(Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă” Iaşi, Colegiul Naţional Iaşi şi Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava), oferind tinerilor şi nu numai o variantă onestă în percepţia nouă, dar aşezată a evenimentelor culturale.
Partenerii acestei eveniment sunt: Colegiul Național Iași, Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” alături de Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava, Institutul Francez Iași, Fundația EuroEd și Rofilco.