Lansare de carte - Ortografia pe intelesul scolarilor: ghid pentru elevii din invatamantul primar

Lansare de carte - Ortografia pe intelesul scolarilor: ghid pentru elevii din invatamantul primar

4 octombrie Atrium Palas Mall 16:00

    Editura Adenium vă invită sâmbătă, 4 octombrie 2014, ora 16.00, în cadrul Târgului de rechizite și manuale școlare Excelsior,din Atrium, Palas Mall, la evenimentul de lansarea cărții Ortografia pe înțelesul școlarilor: ghid pentru elevii din învățământul primar, ediția a doua, revăzută și adăugită, autori: Genoveva Farcaș, Marcela Gorgan, Daniela Palaga.
Genoveva Farcaș este inspector școlar la ISJ Iași, doctor în Științele Educației și cadru didactic asociat la Universitatea ”Al.I. Cuza” din Iași, Departamentul de Pregătire a Personalului Didactic din cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației. Daniela Palaga este profesor gradul didactic I, iar Marcela Gorgan – învățătoare gradul didactic I la școala ”Titu Maiorescu” din Iași.

Lansare carte Ortografia pe intelesul scolarilor


    Întâlnirea îl va avea ca invitat, alături de autoare, pe CezarZaharia, profesor de limba și literatura română la Colegiul „C. Negruzzi” din Iași. Moderatorul discuțiilor va fi Gabriel Cheșcu, redactor-șef al Editurii Adenium.
    Lucrarea vizează formarea competențelor de scriere ortografică la elevii de vârstă mică, întrucât „alături de competențele de comunicare orală, cele de citire și scriere sunt structuri cognitive esențiale înformarea personalității școlarilor mici în evoluția lor ulterioară, reprezentând condiția sine qua non a mult discutatului a-i învăța pe elevi cum să învețe, din perspectiva educației permanente.” Multe cazuri ortografice sunt explicate, exemplificate prin aplicații (exerciții, fișe de lucru) și evaluate prin teste specifice, menite să verifice nivelul formării competențelor de scriere corectă la școlari.