Ziua portilor deschise - Institutul Francez Iasi Vineri, 17 octombrie

Ziua portilor deschise  -  Institutul Francez Iasi

Vineri, 17 octombrie

 

Parteneri permanenti: Dalkia, BRD-Groupe Société Générale, SCC, Fiterman si Capgemini
Partener al evenimentului: Atelierul Rendez-Vous Creativ

Institutul Francez Iasi organizeaza vineri, 17 octombrie, Ziua Portilor Deschise. Un program dens, destinat in special elevilor si studentilor, care va cuprinde ateliere de initiere in pictura in limba franceza (« Portrait gourmand ») destinate copiilor cu varste cuprinse intre 7-9 ani si 10-13 ani (organizate de catre Atelierul Rendez-Vous Creativ***), vizite ghidate la Mediateca „Charlotte Sibi”, preselectii pentru corul francofon de copii „Mélodie” al Institutului Francez Iasi (destinat copiilor cu varste cuprinse intre 9 si 14 ani) si vizionari de filme.
O seara de jocuri de societate in limba franceza pentru liceeni (Scrabble, Taboo, Trivial Pursuit, Activity si Catan) va completa programul Zilei Portilor Deschise.
Cu aceasta ocazie, Mediateca Institutului va oferi reduceri semnificative la abonamentele pentru un an studentilor in anul I din Iasi si din regiunea Moldovei (13 lei – de la 60 de lei, pretul intreg al abonamentului).

centrul-cultural-francez-zile-deschise

Pentru buna organizare atat a atelierelor „Portrait gourmand” a evenimentului „Soirée des jeux de société en français” (activitati destinate liceenilor), cat si a preselectiei pentru corul francofon de copii „Mélodie” se vor face inscrieri pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., pana joi, 16 octombrie, ora 12.00.

Participarea la toate activitatile va fi gratuita, in limita locurilor disponibile.

PROGRAMUL PE SCURT:
• 09.00-14.00: Vizionari de filme
• 14.00-20.00: Vizite ghidate la Mediateca Institutului Francez Iasi
• 15.00-17.00: Preselectii pentru corul francofon de copii „Mélodie” al Institutului Francez Iasi
• 15.00-17.00: Portrait gourmand (7-9 ani)
• 17.00-19.00: Soirée „Jeux de société en français” (liceeni)
• 17.30-19.30: Portrait gourmand (10-13 ani)

*** La atelierele „Portrait gourmand” destinate copiilor cu varste cuprinse intre 7-9 si 10-13 ani pot participa si parintii.

Parteneri permanenti: Dalkia, BRD-Groupe Société Générale, SCC, Fiterman si Capgemini
Partener al evenimentului: Atelierul Rendez-Vous Creativ