Teatru - "Titanic Vals" 11 decembrie Ateneul Tatarasi 19:00

Teatru - "Titanic Vals"

11 decembrie Ateneul Tatarasi 19:00

 

Pe data de 11 decembrie sunteti asteptati la Ateneul Tatarasi Iasi de la ora 19.00, la o alta reprezentatie a spectacolului de teatru „Titanic Vals”, de Tudor Musatescu in regia Mihaelei Arsenescu-Werner.

Personalitatea mea artistica, performantele si pretuirea publicului datoreaza o mare reverenta Mariei Sale Teatrul. Tentatia regiei provine din dorinta irepresibila de a oferi oi sansa de afirmare tinerilor actori sau aspirantilor la acest nobil statut; in felul acesta incerc sa aduc o ofranda de recunstinta pentru ceea ce mi-a fost daruit...”Mihaela Arsenescu- Werner, regizor.

Piesa de teatru Titanic Vals la Ateneul Tatarasi

„Atunci, in 1931, la Paris, mi-am pus in gind sa scriu o piesa de teatru care sa se numeasca Titanic Vals si a carei actiune sa se petreaca in provincie si, mai exact, in Cimpulungul meu natal, fiindca- oriunde as fi auzit Titanic Vals si in orice stare sufleteasca m-as fi gasit- pentru mine melodia aceasta inseamna Cimpulungul, provincia cu oamenii ei buni si rai, modesti sau ridicoli, cu intimplarile ei vesele sau triste, cu dramele si comediile ei publice sau familiale, si mai ales cu moravurile ei cuminti, dar, din pacate, din ce in ce mai otravite de politica- cucortegiile ei de farsori si demagogi- si de parvenitism, cu cohortele lui de imbecili, de venali si de agramati. (...)

Cit priveste personajele- dealtminteri ca in intreaga mea literatura, de la poem la roman si de la schita la tragicomedie-, acestea au fost intotdeauna luate direct de la marea si inepuizabila mea furnizoare, care a fost, este si va fi: viata.

(Text reprodus din programul de sala al spectacolului Teatrului National Bucuresi, stagiunea 1960- 1961)”, Tudor Musatescu.

Distributie: Daniel BUSUIOC- Spirache, Brandusa ACIOBANITEI- Chiriachita, Alexandra BANDAC- Dacia, Bogdan MATEI- Radulescu Nercea, Roxana CARAIMAN- Sarmisegetuza, Tiberiu ENACHE- Traian, Roxana DURNEAC- Gena, Tudor GURAMULTA- Petre Dinu, Ionut Ganju- un vecin, Luca STIRBU- Decebal, Catelul Lex- Pufy,
Scenografie: Catalin TARZIU

Pret bilet: 15 lei/ Bilet elevi, studenti, pensionari, someri: 10 lei
Biletele pot fi achizitionate de la casierie. Program:  L-V  09.00- 17.00  si cu o ora inainte de eveniment. Telefon 0232 261 846.