Teatru - Mitica Popescu 13 decembrie Ateneul Tatarasi 19:00

Teatru - Mitica Popescu

13 decembrie Ateneul Tatarasi 19:00

 

Ateneul Tatarasi prezinta in fata publicului PREMIERA „Mitica Popescu”, dupa Camil Petrescu, in regia lui Viorel Varlan ca un omagiu adus marelui dramaturg la implinirea a 120 de ani de la nasterea sa. Spectacolul il puteti urmari sambata, 13 decembrie 2014, de la ora 19.00.

Cuvantul regizorului:
Departe de a fi o comedie spumoasa, starneste mai degraba  zambete  decat hohote de ras. Caci vorbim aici de un umor  de finete rara, incarcat de subtilitati.

Piesa de teatru Mitica Popescu la Ateneul Tatarasi

Piesa de teatru   Mitica Popescu constituie  o replica la personajul lui Caragiale, insa ea are si un alt reper: Mitica Ionescu din comedia lui Liviu Rebreanu, Apostolii. Mitica Ionescu este exemplul impostorului, dotat cu toate viciile, care face din arta disimularii un mod de existenţa pentru a parveni. Camil Petrescu respinge aceasta imagine a lui Mitica si, chiar daca personajul sau prezinta o dimensiune ludica, detinand si el  arta disimularii, este pentru a-si ascunde sentimentele de iubire fata de patroana la care lucreaza, Georgette Demetriade.
Intr-o distributie ce imi onoreaza incercarea de a pune in scena un text care a cunoscut de-a lungul vremii rareori luminile rampei, intr-un cadru si o ambianta ce se vrea a fi de niciunde si de pretutindeni, va invit sa meditam impreuna, fie si pentru o clipa, la cata nevoie avem astazi de prezenta lui Mitica Popescu intr-o societate macinata de nimic, mici meschinarii si pragmatism exacerbat.
Mitica ne reaminteste ce inseamna sa fii om. Mitica este profesor fara voie intr-o tentativa de a ne invata sa traim frumos si adevarat. Iar daca il intalniti vreodata pe Mitica, ocrotiti-l. El este un exemplar rar. Din ce in ce mai rar.

Distributie: Doru AFTANASIU, Laura BILIC, Horia VERIVES, Gheorghe SFAITER, Emanuel FLORENTIN, Liliana VARLAN, Viorel VARLAN, Bogdan MATEI, Ileana OCNEANU si elevi de la Colegiul National de Arta „Octav Bancila”: Ana BAROI, Gianina BEJENARU, Stefania SANDU, Razvan GROSU, Claudiu VRABIE

Scenografie: Viorica PERJU
Coregrafie: Alice SFAITER
Ilustratie muzicala: Bogdan VARLAN
Lighting design: Adrian BULIGA
Butaforie: Constantin BUTOI
 

Pret bilet: 15 lei/ Bilet elevi, studenti, pensionari, someri: 10 lei

Biletele pot fi achizitionate de la casierie. Program:  Luni -Vineri   08.00- 16.00  si cu o ora inainte de eveniment. Telefon 0232-261.846.