Spectacol opera - Lucia di Lammermoor 22 ianuarie Sala Mare a Teatrului National

Spectacol opera - Lucia di Lammermoor

22 ianuarie Sala Mare a Teatrului National

 

Opera Nationala Romana Iasi vă invită la spectacolul Lucia di Lammermoor de Gaetano Donizetti, în regia maestrului Andrei Serban, joi, 22 ianuarie 2015, începând cu ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Național „Vasile Alecsandri" Iași. La pupitrul dirijoral va fi maestrul Traian Ichim.

Decorul este creat de Octavian Neculai, iar costumele poartă semnătura Liei Mantoc.

Lucia di Lammermoor la Opera Romana Iasi 

"Poate din toate spectacolele mele de operă, Lucia a fost cel mai controversat. Evoluția oricărei montări care rupe tradiția e menită să înfrunte tot felul de furtuni. Spectatorii "specialiști" de operă sunt în majoritate destul de conservatori, căci admiră tradiția și acceptă doar ce e cunoscut, sau mai bine zis ce vor ei să recunoască, dar refuză de la început ce e diferit. Poți să-i surprinzi, dar surpriza trebuie să fie una relativă, le trebuie mult timp ca să se obișnuiască. Pe drept cuvânt spunea Nietzsche că "alegem din obișnuiță și comoditate să ne placă doar ceva cu care suntem familiari." Nu suntem liberi, dar suntem comozi. Doar că la Bayreuth, la fel și la Bastille, toate reluările care au urmat au schimbat treptat atitudinea publicului. După 20 de ani, Lucia, când încă se reia, se joacă cu casa închisă și asta demonstrează că felul în care am interpretat povestea, pe cât de șocant și radical părea la premieră, avea sens, nu era doar un fel de a epata de dragul originalității. Versiunea Luciei ieșene continuă ideea celei de la Opera Bastille din Paris, deși există diferențe clare, atât în costume (epoca s-a schimbat) cât si în decor. Și cu alți interpreți și dirijori, spectacolul devine oricum altul", precizează maestrul Andrei Șerban.

Din distribuție fac parte:
LUCIA– DIANA ŢUGUI
ENRICO – JEAN KRISTOF BOUTON
EDGARDO – FLORIN GUZGĂ
ARTURO – ANDREI FERMEŞANU
RAIMONDO – OCTAVIAN DUMITRU
ALISA – MARIA MACSIM NICOARĂ
NORMANNO – ANDREI APREOTESEI - (DEBUT)

Biletele au fost puse în vânzare la Agenția Operei (0332.888.448). Prețurile variază în funcție de locurile din sală între 10 și 60 de lei. La acest spectacol este interzis accesul în sală copiilor sub 7 ani!