Expozitie Diana Condurache - Povesti 1 - 31 martie Galeria de Arta Grand Hotel Traian

Expozitie Diana Condurache - Povesti

1 - 31 martie Galeria de Arta Grand Hotel Traian

 

În luna martie, Diana Condurache, ne surprinde cu poveşti..pe pânză..
la Galeria de Artă Grand Hotel Traian Iaşi
"Deşi 'Povesti' e propunerea sa, tărâmul explorat nu e chiar unul din cele mai senine basme.Diana Condurache atinge neliniştea, Dismorfia e prezentă la aproape toate personajele. Un ochi plânge, dar nu se vede; un ochi râde, sau priveşte. Ele se arată ascunzîndu-se, sau se ascund arătându-se. E ca şi cum şi-ar oferi, în poză, spre vedere, rănile interioare. Pentru că jumătate din chip nu există, ai putea crede că jumătate din suflet va fi murit. Demult sau mai de curând. Din desenul plat, bidimensional, ca de frescă votivă, ele ni se înfăţişează imobile, scrobite, verticale, excentric împodobite cu doar jumătate din chip. Restul e şters. Ca o mască. Sau în loc de mască. Asta ne reaminteşte o mai veche obsesie şi preocupare a Dianei Condurache, măştile veneţiene, tema unei expoziţii de acum 15 ani în urmă.

Un ochi deschis în afară, „înlăuntru se deşteaptă”, vorba lui Eminescu. Lumea Dianei Condurache, POVESTI, e un excurs delicat, narativ, în postmodern.

Expozitie Diana Condurache Povesti

Ca artă şi mod de viaţă, câtă vreme arta se întoarce, astăzi, la prima ei funcţiune, aceea de a fi decorativă, înainte de a fi abisală."
La DONNA OBNUBILATA, de Oana Lazăr
Expozitia este cu vanzare.

Galeria de Arta Grand Hotel Traian
Program - non stop

Din aceeasi categorie

Expozitie de pictură, grafică și sculptură Grup 4+, 15 mai – 9 iunie 2019

Expoziția de pictură și grafică Daniela Ungureanu și Dan Popa, 3-31 ianuarie 2018

Expozitie de pictura Tatiana Todorova, 1 - 31 decembrie 2018