Gala Premiilor Operelor Nationale 2015 23 noiembrie

Gala Premiilor Operelor Nationale 2015

23 noiembrie  Opera Nationala Iasi

 

Gala Premiilor Operelor Naționale, Iași, 2015, ajunsă la cea de-a treia ediție, reunește zeci de artiști, nume mari ale scenei naționale și internaționale.

Personalități ale vieții publice și culturale vor urca pe scena Operei Naționale Române Iași pentru a înmâna, în semn de recunoaștere, premii de excelență, distincții pentru întreaga activitate cât și pentru performanțele artistice ale stagiunii 2014-2015.

O premieră a acestei ediției este marcată prin prezența binevenită a Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” din Chișinău.

gala premiilor operelor nationale iasi

Eveniment unic în România, Gala Operelor îi are ca invitați de onoare pe celebrul bariton Leo Nucci și pe mult apreciata soprană Elena Moșuc.
Doamnei Elena Moșuc i se va înmâna, cu această ocazie, Marele Premiu al Galei.

Gala Premiilor Operelor Naționale celebrează și premiază performanțele lirice din stagiunea 2014-2015 ale Operelor din țară care și-au desemnat nominalizările pentru fiecare categorie de premii - Opera Naţională Română Cluj-Napoca, Opera Maghiară Cluj-Napoca, Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" Constanța și Opera Naţională Română Iaşi.

Regia evenimentului o semneaza managerul Operei Naționale Române Iași, Beatrice Rancea, iar momentele artistice ce vor fi interpretare pe scenă se vor desfășura sub bagheta maestrului Traian Ichim, alături de soliștii, orchestra, corul și baletul Operei Naționale Române Iași.

Organizată pentru prima oară în România în anul 2013, Gala Premiilor Operelor Naționale este inițiată de Opera Națională Română Iași și organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași și Ministerul Culturii.

Gala va fi preluată și transmisă în direct, Luni, 23 noiembrie 2015, de la ora 21.00, de TVR 1 (co-producător), Radio România Cultural, Radio România Muzical și www.operaiasi.ro,  amfitrioni fiind Irina Păcurariu și Cătălin Sava.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!