Cursuri practice de mecanica pentru biciclisti 11 si 18 februarie

Cursuri practice de mecanica pentru biciclisti

11 si 18 februarie

 

Mersul pe bicicleta aduce multe satisfactii. Pentru unii dintre noi reprezinta chiar un stil de viata. Pe cat este de tentant sa pedalezi in fiecare zi, pe atat sunt factori care te pot demotiva – de la lipsa sigurantei in trafic si pana la defectiuni minore ale bicicletei pe care tot amani sa le rezolvi la mecanic.

Dar daca ai reusi sa capeti incredere in tine din ambele puncte de vedere? Pe de o parte ai avea la indemana un ghid aplicat, gandit special pentru zona Iasului, de siguranta a biciclistului si ai participa la un seminar practic de mecanica de biciclete, unde sa inveti sa rezolvi si sa identifici problemele bicicletei tale. Cu siguranta ai fi mai motivat sa descoperi si mai mult pe bicicleta, te-ai deplasa mai des (si mai repede, de cele mai multe ori) la serviciu, ai iesi cu prietenii sa pedalati.

Pentru a pedala in siguranta ai nevoie de:

- sfaturi despre care sunt operatiunile pe care le poti face singur si cele pentru care trebuie neaparat sa consulti un mecanic specializat;
- informatii concrete despre ce poti face pentru a-ti intretine bicicleta acasa;
- cunostinte despre cum sa rezolvi cele mai frecvente probleme care pot aparea cand mergi pe bicicleta.

Toate EXEMPLIFICATE PRACTIC alaturi de un specialist dispus sa iti raspunda la toate intrebarile legate de bicicleta ta.

Probike Addiction a mai organizat pana acum cursuri de mecanica pentru biciclete. Proiectul pilot a avut peste 50 de participanti de la care au primit un feedback extraordinar si valoros, care i-a ajutat sa gandeasca actualul curs.

Sunteti invitati  sambata, 11 februarie si 18 februarie la Bicycle Hostel sa fiti alaturi de noi si sa invatati cum sa aveti grija de bicicleta! Locurile sunt limitate.  

Cursul de mecanica este impartit in 2 module. Iata ce vei invata!

MODULUL 1: MECANICA DE ACASA – sambata, 11 februarie 2017, ora 10.00

Warm up: introducere
Tips&tricks: Alegerea bicicletei in functie de buget si de ce vrei sa faci
PRACTIC: Ce instrumente iti sunt absolut necesare pentru a avea grija de bicicleta ta?
Ce poti face acasa pentru a-ti intretine bicicleta
PRACTIC: Invata sa identifici si rezolvi cele mai frecvente probleme ale franelor (reglaje fine)
PRACTIC: Cum trebuie sa fie presiunea in anvelope
Cand trebuie sa mergem la un mecanic profesionist
Strictul necesar cand pleci la drum
PRACTIC: Care este cea mai buna pozitie pe bicicleta – demonstratie de bike fitting
Cooldown: Sesiune de Q&A

cursuri practice mecanica biciclisti 2017

MODULUL 2: MECANICA DE SUPRAVIETUIRE – sambata, 18 februarie 2017, ora 10.00

Warm up: introducere
Preocupa-te de siguranta ta pe bicicleta! O bicicleta sigura inseamna o bicicleta bine intretinuta.
Cel mai des intalnite probleme la o tura – modalitati de solutionare
PRACTIC: Transmisie, schimbarea vitezelor, probleme ale lantului
PRACTIC: Rezolvarea unei pene
Idei de supravietuire cand nu avem sculele necesare
Cooldown: Sesiune de Q&A

Workshopurile sunt sustinute de Cristian Amariutei, mecanicul ProBikeAddiction: Peste 10 ani de experienta in mecanica si peste 65 de mii de kilometri pedalati; Autorul ghidului de mecanica pentru traineri din cadrul Academiei Velo – tradus in 3 limbi – maghiara, germana, engleza; Asistenta mecanica la ture de cicloturism; Butic de service unde are pe mana biciclete dintre cele mai variate, de la tandem din bambus, pana la e bike; Mecanic de specialitate la competitii de ciclism; Maraton umanitar 2016 – in cifre inseamna peste 20 de biciclete reparate in 3 ore, de catre 2 mecanici PBA.
INSCRIERE

Fiecare modul al cursului dureaza aproximativ 3 ore. Pachet Mecanica de acasa + Mecanica de supravietuire – 100 de lei. Mecanica de acasa – 60 de lei. Mecanica de supravietuire – 60 de lei. BONUS: pentru oricare varianta pe care o alegi, primesti bonus Ghidul practic pentru siguranta biciclistului, in varianta tiparita Dacă vrei să participi, te invităm să completezi ACEST FORMULAR.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!