Club de lectură „Să citim împreună!”

30 martie Filiala „Ion Creangă” a Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi” 18:00

 

Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” din Iaşi în parteneriat cu Facultatea de Litere a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi și Inspectoratul Școlar Județean Iași demarează un nou proiect dedicat tinerilor: Clubul de lectură „Să citim împreună!”.

Prima întâlnire va avea loc joi, 30 martie 2017, de la ora 18.00, la Filiala „Ion Creangă” a Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi” (Casa de Cultură a Sindicatelor Iași, Bd. Socola nr. 34) și va fi moderată de prof. dr. Mihaela Doboş (Colegiul „C. Negruzzi”). Cartea propusă pentru lectură şi dezbateri este Pulbere de stele, de Neil Gaiman. Iniţiatorul şi coordonatorul general al proiectului este Conf. univ. dr. Emanuela Ilie de la Facultatea de Litere a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, didactician al limbii şi literaturii române și invitat permanent al întâlnirilor.

Activităţile Clubului de lectură „Să citim împreună!” se vor desfăşura lunar, la Filiala „Ion Creangă”, iar formula de lucru constă într-o îmbinare de alternative metodologice (atelierul de lectură, cercul de lectură şi cenaclul literar), care, din perspectiva specialiştilor în didactica lecturii, asigură dimensiunea interactivă a acestui demers formativ şi implicit stimulează apetitul pentru comunicarea competentă şi degajată despre textele literare.

clubul de lectura sa citim impreuna

Pentru a evita ca întâlnirea cu cititorii profesionişti şi clubul de lectură în sine să fie perceput ca o „şcoală altfel” sau ca o „altă oră de română”, propunem spre dezbatere participanţilor numai texte neintrate în canonul didactic, ofertante însă din perspectiva tematicii şi a stilisticii, aşadar adecvate vârstei, gustului şi orizontului de aşteptare specific cititorilor de 11-15 ani de secol XXI. De asemenea, ne dorim ca pe termen lung acest proiect să faciliteze schimbul de idei cu cititorii de aceeaşi vârstă din alte judeţe moldave.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!