Decembrie 09, 2023

Concurs de Epigrame dedicat Zilei Europei Biblioteca Judeteana Iasi

Concurs de Epigrame dedicat Zilei Europei

Filiala „Ion Creangă” (Casa Sindicatelor) a Bibliotecii Județene Iași

 

Epigrama este o creaţie literară demnă de luat în seamă. Căci, „satira şi ironia, pe care se bazează epigrama, sunt necesare în toate timpurile, dar, mai cu seamă în timpul pe care-l trăim, timp al tranziţiei şi corupţiei fără de sfârşit, al crizei, devenită şi ea aproape permanentă. Epigrama are o doză benefică de umor, care descreţeşte frunţile împovărate de griji cotidiene (financiare, dar mai ales morale). Rolul epigramei creşte în context istoric şi socio-politic. Este pilula sănătăţii mentale, gustată din plin, care nu dăunează în niciun fel” (Tudor Nedelcea, Epigrama, nr. 59, martie, 2012, p. 6).

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași și Asociația Literară „Păstorel” din Iași propun elevilor ieșeni un concurs de epigrame pe teme europene, în spiritul promovării valorilor europene alături de impulsul dezvoltării abilităților literare.
Competiția este organizată cu ocazia Zilei Europei (sărbătorită pe 9 mai) și se adresează elevilor de gimnaziu și de liceu. Dacă aveți cunoștințe solide pe tema Uniunii Europene, vă puteți testa și abilitățile literare în Concursul de Epigrame Europene.

concurs epigrame eurpene Iasi 2017

Condiții de participare:
Fiecare participant poate trimite până la trei epigrame. Materialele se vor expedia prin e-mail:  la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. cu precizarea Concurs de epigrame europene. Fișierul va conține numele și prenumele participantului, școala, clasa și un număr de telefon la care poate fi contactat.
Termenul maxim este 5 mai 2017, ora 12.00.
Festivitatea de premiere va avea loc pe data de 9 mai 2017, ora 14.00, la Filiala „Ion Creangă” (Casa Sindicatelor) a Bibliotecii Județene Iași. Câștigătorii vor primi diplome și premii ce vor consta în cărți și materiale informative europene.

Juriul este alcătuit din membri ai Asociației Literare „Păstorel” Iași, scriitorii de literatură umoristică și epigramiștii, Mihai Batog Bujeniță (președintele Asociației) și Mihai Haivas, alături de scriitorul și publicistul Bogdan Mandache, redactor la Editura Bibliotecii Județene „Gh. Asachi”.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!