BOOK-ătăria: „Aventurile gastronomice, deloc aproximative, ale lui Vlad Mușatescu”

22 iunie 2017 Ospătăria „Ulița Veche” (Pasajul „Sf. Vineri” de la Hala Centrală)

 

Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” vă invită joi, 22 iunie 2017, începând cu ora 17.00, la Ospătăria „Ulița Veche” (Pasajul „Sf. Vineri” de la Hala Centrală), la „Aventurile gastronomice, deloc aproximative, ale lui Vlad Mușatescu” din proiectul BOOK-ătăria.
Despre tema propusă, Marius Cristian, cronicar gastronomic și editor al revistei virtuale de gastronomie costachel.ro, spune: Dacă la Vlad Mușatescu acțiunea polițistă a fost parodică, statul la masă a fost mereu treabă serioasă. Scurtă incursiune gastronomică alături de detectivul Conan Doi, pornind de la „cocoșelul cu sos de vin” al celor trei țațe nătăflețe din Colțiilupchii și ecsenbecurile cu „salade de tomates comme à la mere de maison” din ograda lui Hristu Ferșampanos.

bookataria 22 iunie 2017

Întâlnirea este găzduită de Ospătăria „Ulița Veche”, iar meniul pregătit de Chef Mihai Hăisan este inspirat din scrierile lui Vlad Mușatescu și poate fi comandat contra cost.
Deoarece locurile sunt limitate, accesul se face pe principiul „primul venit, primul primit”.
Mulțumim partenerilor: Ospătăria „Ulița Veche” și Crama Oprișor.

 „Book-ătăria” se desfășoară în cadrul Programului „Biblioteca și Societatea” al Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi”, care își propune să fie o fuziune între tradiția culinară și oenologică moldovenească, așa cum este ea prezentată în literatura noastră clasică, și practica modernă a gătitului sau în domeniul altor culturi. În același timp se are în vedere și valorificarea sărbătorilor tradiționale românești.

Vă aşteptăm joi, 22 iunie 2017, începând cu ora 17.00, la Ospătăria „Ulița Veche” din pasajul „Sf. Vineri” de la Hala Centrală, la un eveniment care îmbină armonios două dintre elementele principale ale oricărei culturi: literatura și gastronomia.
Informații suplimentare puteți obține pe adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..
Tel.: 0232 267 637 sau 0769 056 203

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!