Workshop Andrea Gavriliu - PHYSICAL THEATRE

29 - 31 august Ateneul Iasi

 

PHYSICAL THEATRE este un workshop practic care are ca scop dezvoltarea profesională și furnizarea instrumentelor de creaţie interdisciplinară. Workshop-ul se desfășoară pe o durată de 3 zile și se adresează studenților și absolvenților din domeniile: actorie; păpuși; coregrafie; regie.

Workshop-ul constă în exerciții de improvizație bazate pe studii coreologice, o unealtă analitică pentru a observa, crea și evalua mișcări prin prisma mai mutor factori: spațiu, timp, calitatea mișcării și intenția din spatele ei. Se va pune accent pe expresivitatea fiecărui segment al corpului prin exerciții de dezvoltare a coordonării, ritmului și a corelării mișcării având ca motor interior, gândul. Pe această bază se vor însera și noțiuni din diferite tehnici din dansul contemporan: „Release Technique”, „Flying Low” și „Contact Improvisation”.

workshop andreea gavriliu physical theatre

ANDREA GAVRILIU, actriță și coregraf, a absolvit Facultatea de Teatru și Televiziune din cadrul Universității Babeș Boylai din Cluj-Napoca, secția actorie, la clasa profesorului Miklos Bacs, apoi și-a continuat studiile, urmând un masterat în coregrafie la Universitatea Naționala de Artă Teatrală și Cinematografică I. L. Caragiale din București, în prezent fiind una dintre cele mai apreciate coregrafe ale generației sale.  ANDREA GAVRILIU a participat la diferite workshop-uri în domeniul actoriei și dansului, în Marea Britanie și Belgia. Totodată a semnat coregrafiile unor spectacole create de regizori de marcă ai scenei romanești, precum Radu Afrim, Andrei Șerban, Mihai Măniuțiu, Alexander Hausvater, Theodor Cristian Popescu, acestea bucurându-se de o reală apreciere la numeroase festivaluri din Romania, dar și din strainatate.  A realizat spectacolul “Zic – Zac” care i-a adus Premiul Special al Juriului UNITER pentru teatru – dans, ediția 2014.

Programul Workshopului
29, 30, 31 august 2017
Orele 11:00 – 15:00
TENEUL DIN IAȘI – Sala de Balet și Dans “Serghei Kotorobai”

Înscrierea participanților se va face prin exprimarea intenției de participare, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. , până la data de 28 august 2017, ora 23:00.