„Novecento” - One Man Show cu Marius Chivu

11 noiembrie 2017 Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”  ora 19:00

 

Pământul e un vapor prea mare pentru el, aşadar, n-a coborât niciodată pe uscat. Vaporul e micul lui pământ plutitor. Aici începe şi se sfârşeşte lumea.

„Legenda pianistului de pe ocean" este o poveste despre propriile noastre limite. Şi cine stabileşte de fapt care sunt aceste limite? Putem deveni genii în micro-universul creat de noi sau putem deveni mediocri în universul exterior. Putem alege? Textul ridică o problemă a perspectivelor sub structura variabilă a unei largi compoziţii jazz. În acest caz, ne întrebăm, putem improviza?

O piesă de teatru, un micro–roman, un poem sau doar o fermecătoare improvizaţie pentru pian şi trompetă? Nimeni nu ştie de fapt ce este acest spectacol, nici măcar autorul său, Alessandro Baricco, scriitor contemporan a cărui activitate este dedicată permanent legăturilor dintre modernitate, literatură şi muzică.

Novecento One Man Show Marius Chivu noiembrie 2017

„Novecento" („1900") este textul după care Giuseppe Tornatore a realizat în anul 1988 filmul „The Legend of 1900" cu Tim Roth în rolul principal.

"Novecento", după Alessandro Baricco
Regia: Maria Dinu
Cu: Marius Chivu
Producător: Centrul Cultural „Nicolae Bălcescu", Bucureşti
O abordare clasică, în care inserțiile moderne au ținut de interacțiunea actorului cu publicul, realizată într-un mod inedit, cu multă cordialitate.
Sâmbătă, 11 noiembrie 2017, ora 19, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului din Iași.

Biletele au fost puse în vânzare la prețul unic de 20 lei și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro, de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30, sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.