Biblioteca de Prim Ajutor

16 noiembrie 2017 Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” „Ion Creangă”

 

Activitățile proiectului „Biblioteca de Prim Ajutor”, inițiat de Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași în parteneriat cu Serviciul Voluntar de Ambulanță (S.V.A.) Iași, continuă în această săptămână cu o nouă sesiune de informare privind metodele de prevenție în cazul unor dezastre, dar și măsurile care se impun în acordarea primului ajutor joi, 16 noiembrie 2017, începând cu ora 10.00, la Filiala „Ion Creangă” (Casa de Cultură a Sindicatelor, Bd. Socola, Nr. 34).

biblioteca de prim ajutor 16 noiembrie 2017

La această sesiune vor participa elevii claselor a VI-a și a VII-a de la Școala Gimnazială „Otilia Cazimir” Iași, care vor învăța să înțeleagă vulnerabilitățile în cazul unui dezastru, individual sau colectiv, și care sunt pașii de contracarare a efectelor lui. De asemenea, vor învăța principalele manevre de resuscitare și de acordare a primului ajutor în cazul unor accidente, care pot avea loc în timpul desfășurării activităților zilnice, fie acasă, fie în locuri publice și nu în ultimul rând ce informații trebuie oferite atunci când se apelează dispeceratul de urgență 112.

La finalul fiecărei sesiuni, elevii participanți vor primi un „Permis de salvator” cu informații esențiale în cazul celor mai frecvente potențiale accidente.
„Biblioteca de Prim Ajutor” este o inițiativă a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași și se desfășoară  în parteneriat cu Serviciul Voluntar de Ambulanță (S.V.A.) Iași – Asociația Ambulanța.Life pe parcursul anului școlar 2017-2018, la Filiala „Ion Creangă” (Casa de Cultură a Sindicatelor, Bd. Socola, nr. 34) și se adresează elevilor cu vârsta cuprinsă între 7 și 18 ani din instituțiile de învățământ preuniversitar din municipiul Iași.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!