Decembrie 04, 2023

Crăciun Cu Zâmbete - Ediţia a XV-a

19 decembrie 2017, ora 18:00

 

”Crăciun cu Zâmbete” revine și în acest an! Ajuns la cea de-a XV-a ediție, acest proiect se adresează cadrelor didactice și studenților Universității de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” Iași, dar şi celor care doresc să aducă un zâmbet în prag de sărbătoare pe chipurile celor nevoiaşi. Oricine dorește să ni se alăture este binevenit!
În fiecare an, Asociaţia Studenţilor Bioingineri încearcă să facă pe cineva fericit, iar de această dată a fost aleasă familia Huțanu, din satul Golăiești, judeţul Iaşi, formată din mama Veronica şi cei 6 copii: Bianca (14 ani), Andrei (13 ani), Andra (10 ani), Roxana (8 ani), Anastasia (6 ani) și Daria (3 ani).

Aceştia locuiesc în două camere, care servesc drept bucătărie, cameră de învățat și dormitor. Copiii își dau toată silința să obțină rezultate bune la școală, însă lipsa condițiilor prielnice de acasă le taie din avânt. Grupul sanitar este unul tipic mediului rural, însă condițiile sunt mult mai rele decât ne putem imagina.
Cum Daria are doar 3 ani, mama celor 6 nu poate lucra, singurul venit venind din alocațiile copiilor. Sprijinul familiei, tatăl, a fost ucis în urmă cu un an. De atunci, cele 7 suflete își duc viața susținându-se unul pe altul, și cu ajutorul părintelui Dan Damaschin. Din păcate, noi nu le putem alina dorul pe care îl vor purta în inimi pentru restul vieții, însă le putem veni în ajutor pentru a duce o viață mai ușoară.
Asociaţia Studenţilor Bioingineri şi-a propus să le ofere anul acesta un Crăciun Cu Zâmbete şi tocmai de aceea organizează diferite acţiuni în acest scop.

Craciun cu zambete editia XV 2017

Astăzi, 12 decembrie, a început Târgul de Handmade, unde studenţii se folosesc de talentul şi ideile lor pentru a comercializa diverse lucruri făcute manual (felicitări, brăţări, ornamente etc.)
Tot astăzi are loc şi Seara de Stand-up şi Party Caritabil, în Hunter’s Pub, unde finalistul iUmor, Gabriel Gherghe, alături de Petrică Iștoc, ne vor aduce zâmbete pe buze prin momentele lor. După aceste momente, pregătim o Petrecere Caritabilă de excepție.

Evenimentele ce vor urma sunt:

14 decembrie – Beerpong Caritabil, unde studenții fac ce știu ei mai bine, și o fac cu un scop caritabil.
16 și 17 decembrie - Campionat de Tenis de Masă şi de Volei – cele două zile ne găsesc îmbinând utilul cu plăcutul, în cazul actual, sportul cu scopul caritabil.
18 decembrie - Seară de Film Caritabil, susţinută în cadrul Facultăţii de Bioinginerie Medicală, unde vom fi prezenți la o seară de curs mai specială.
În seara de 19 decembrie se va desfăşura spectacolul caritabil Crăciun cu Zâmbete, ediţia a XV-a, ce are ca scop încheierea strângerii de fonduri, prin diverse momente artistice susținute de studenții facultății, dar și de alţi artişti locali. Acesta va avea loc în Sala de Conferințe a Facultății de Bioinginerie Medicală, începând cu ora 18:00.
Vă aşteptăm alături de noi!

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!