Decembrie 08, 2023

Lansare de carte și recital de muzică folk cu Ovidiu Scridon - „Tu ce-ai făcut astăzi?”

6 februarie 2018, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi”, 17:30

 

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” din Iași, în calitate de organizator, alături de Ovidiu Scridon, cu susținerea Alexandria Librării și Alexandria Publishing House, vă invită la lansarea cărții „Tu ce-ai făcut astăzi?”, care va avea loc marți, 6 februarie 2018, începând cu ora 17.30, la Filiala „Ion Creangă” (Casa de Cultură a Sindicatelor, Bd. Socola, nr. 134).  
Evenimentul de lansare va fi urmat de recital de muzică folk susţinut de autor și se va încheia cu o sesiune de autografe și discuții libere.
Intrarea este liberă.
Vă așteptăm!

„Bine ancorat într-o lirică prețioasă, Ovidiu Scridon ne oferă poezii dintre cele mai frumoase ale acestei arte unde nu poți trece cu vederea calitatea scrisului și poeticitatea discursului, ambele încărcate emoțional și punctate surprinzător cu finețea pe care o dovedește ca un poet mai poet odată cu acest volum ce-l obligă să reinventeze și alte realități pe care să le cucerească în ritmul firesc și continuu al emoțiilor sale.” (Daniela Toma)

Lansare carte Ovidiu Scridon februarie 2018

Despre autor:
Ovidiu Scridon, născut în oraşul Târnăveni, judeţul Mureş, a fost atras de chitară odată cu manifestările Cenaclului Flacăra. După absolvirea liceului din Cluj-Napoca, este militar în termen într-o unitate de paraşutişti prezentă în primele linii ale evenimentelor din 1989, din Capitală.
În 1993 devine student al Academiei de Studii Economice din Bucureşti, loc în care de-altfel debutează în cadrul evenimentelor culturale artistice studenţeşti; festivaluri, cenacluri, baluri, tabere etc. În toţi aceşti ani scrie versuri, compune muzică şi, pentru o scurtă perioadă de timp, este membru al Cenaclului „Totuşi Iubirea” condus de poetul Adrian Păunescu. În 1996 face primele înregistrări în studioul B`inişor al lui Valeriu Sterian şi editează albumul „Într-o zi…”, album ce se bucură de un succes neaşteptat.
În perioada 1994-1998 este extrem de activ, fiind prezent atât în majoritatea spectacolelor studenţeşti din capitală şi din celelalte centre universitare, cât şi în majoritatea concursurilor şi a festivalurilor de muzică folk. După absolvirea facultăţii, devine Coordonatorul de Antenă al postului Radio Total, moment în care priorităţile urmează o altă cale. După cinci ani petrecuţi în Radio Total, urmează alţii trei în grupul MediaPro, iar între noiembrie 2006 și iunie 2011 a fost Coordonatorul Traffic-ului de Publicitate al Grupului de presă Realitatea-Caţavencu.
Este absolvent al unui master de Comunicare şi Relaţii Publice în cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative „David Ogilvy” din Bucureşti şi al unui master de Management în cadrul Universităţii Penn State din State Colege, Pennsylvania, USA.
Călătorește deseori în Statele Unite ale Americii și o perioada trăiește în Marea Britanie, unde activează în compania Amazon. După prima întoarcere din America, la începutul anului 2007, a reapărut pe scena românească, plin de optimism, energie şi bucuria de-a împărtăşi din emoţiile lui, alături de chitara şi muzicuţele sale.

Palmares în muzica folk:
Premiul 1, Toamna Sibiană – Sibiu, 1997
Premiul 1, Portative Folk – Iaşi, 1998
Premiul 1, Nunta de flori – Galaţi, 1998
Premiul special al juriului, Dunărea de jos – Corabia, 1998
Premiul special al juriului, Gaudeamus – Braşov, 1999
Premiul special al juriului, Baladele Dunării – Galaţi, 2000
Premiul 2, Toamna Castanelor – Ploieşti, 2005
Premiul 2, Festivalul de Folk Tîrgovişte, 2008
Premiul 2, Festivalul „La Suceava în Cetate”, Suceava 2008.
Premiul pentru cel mai bun cântec, Toamna Castanelor – Ploieşti, 2008
Premiul special „Gabi Dobre”, Toamna Castanelor – Ploieşti, 2008.
Premiul 1, Festivalul Baladele Dunării – Galaţi, 2009.
iulie 2007 este unul din finaliştii ultimei ediţii a „Festivalului de Muzică Tânără Prometheus” din Sfântu Gheorghe – Tulcea, manifestare ce l-a avut amfitrion pe Nicu Alifantis.
iunie 2009 „Trofeul Bucovinei” pentru întreaga carieră folk în cadrul festivalului „La Suceava în cetate”, moment în care oficial se retrage din concursurile de muzică folk.
A participat la multe evenimente muzicale și a susținut sute de concerte, atât în România, cât şi în străinătate (USA, Italia, UK). Totodată, este invitat frecvent şi participă la diverse emisiuni de radio şi televiziune.
A publicat două cărți de poezii, „Portretul unui gând”, apărută la Editura Tritonic (martie 2012) și re-editată în 2015 la Alexandria Publishing House și „Tu ce-ai făcut astăzi?” (nov. 2017 – Alexandria Publishing House). În curs de apariţie: cartea de călătorie „Cum am descoperit America” și volumele de proză „Bucuriile ne sunt la-ndemână” și „Doi ani și șase luni”.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!