International Workshop Intensificarea cooperării transfrontaliere la frontiera de est a României/UE: bilanțul unui deceniu 2007-2017

23 februarie 2018 Sala, Ferdinand (Corpul A)

 

Dezbatere publică organizată de Centrul de Studii Europene în cadrul programului „Universitatea în societate. Dezvoltare și integrare prin dialog și schimb de cunoștințe la frontierele UE” [University in society. Development and integration at EU’s borderlines by dialogue and knowledge exchange], în colaborare cu Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est, Asociația Euroregiunea Siret-Prut-Nistru și Centrul de Documentare Europeană Jean Monnet.

Scopul dezbaterii este stimularea interacțiunii între mediul academic, ONG-uri, grupurile profesionale de experți și factorii de decizie politică, pentru o mai bună conectare la provocările europene din spațiul de cooperare transfrontalieră la granița de est a UE, precum și creșterea gradului de informare privind apelurile deschise în cadrul programelor de cooperare transfrontalieră România-Moldova, România – Ucraina.  

Vor participa reprezentanți ai Centrului de Studii Europene, Asociației Euroregiunii Siret-Prut-Nistru, Primăriei Iași, Europe Direct Iași, Birourilor de Cooperare transfrontalieră din Iași și Suceava, ai universităților din Iași, Suceava, Oradea, Chișinău, Cernăuți, precum și membri unor organizații non-guvernamentale din România, Moldova și Ucraina.

workshopinternational februarie 2018 

Cu această ocazie va fi organizată și lansarea proiectului Jean Monnet Network ENACTED – European Union and its neighbourhood. Network for enhancing EU’s actorness in the eastern borderlands (2017-2020). Proiectul este finanțat prin programul Erasmus+ (Jean Monnet Activities) cu un buget de 367.565 euro și va fi implementat în perioada 2017-2020.

Proiectul ENACTED asociază activități de cercetare, predare, dezbatere și diseminare în domeniul studiilor europene, în cadrul unei rețele formate din 12 parteneri (8 universități și 4 ONG-uri) din 6 țări, având ca temă principală rolul UE la granițele estice. Proiectul urmărește să promoveze conceptul de "rețea academică deschisă" în zonele de frontieră din est prin integrarea partenerilor academici din țări situate pe ambele părți ale granițelor estice ale UE.

Parteneri în cadrul proiectului: Universitatea Alexandru Ioan Cuza University din Iași, Centrul de Studii Europene; Universitatea din Oradea - Association of Institute for Euroregional Studies -  (ISER), Universitatea „Ștefan cel Mare Suceava” (USV); Academia de Studii Economice din Moldova; Asociația pentru Studii Etnice și Regionale din Moldova; Universitatea de Stat din Moldova, Asociația Promotion of Intercultural Cooperation, Odessa, Ucraina; Asociația Quadrivium, Ucraina; Universitatea Yuriy Fedcovych Chernivtsi National University, Ucraina; Universitatea de Stat din Belarus; Școala de Științe Economice din Varșovia, Polonia; Universitatea din Debrecen, Ungaria.

Agenda evenimentului poate fi consultată pe pagina web www.cse.uaic.ro

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!