JobShop® Eveniment Național de Carieră

JobShop® Eveniment  Național de Carieră, JobShop®

 

Echipa de voluntari de la BEST Iași, cu sprijinul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” din Iași, au organizat cea de-a 18-a ediție a Evenimentului  Național de Carieră, JobShop®. Zilele de Stand s-au desfășurat anul acesta la Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului ”Cristofor Simionescu”.

Deschiderea Oficială a evenimentului a avut loc pe data de 16 martie. Aceasta a constat într-o discuție între cei 3 reprezentanți ai mediului educațional: studenți ieșeni, profesori de la Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” din Iași și reprezentanți ai companiilor: FabLab Iași, Mobilkit, 123Education și Adecco. Tema dezbătută a fost legată de “Dezorientarea tânărului român”. În cadrul acestei discuții, fiecare reprezentat al celor 3 categorii menționate anterior a avut posibilitatea să-și expună punctul de vedere. Sugestiile menționate în cadrul discuției au fost: cursuri complementare pentru adolescenți și tineri pentru orientare în carieră, practică în universitate și în liceu, implicarea din partea studenților, ONG-urilor pe partea pre-universitară (mediu online unde să socializezi cu facultatea respectivă), introducerea examenului de admitere și mai multe oportunități pe partea de practică de vară.

jobshop 2018

În următoarele zile, studenții au avut oportunitatea de a participa la un workshop de CV și la un training de simulare a unui interviu de angajare. Aceștia au învățat cum să-și valorifice cel mai bine experiența și calitățile într-un CV eficient. La sesiunile de training de simulare a unui interviu de angajare studenții au învățat ce trebuie să facă pentru a crea o impresie cât mai bună. Pe lângă cele două activități, companiile și-au desfășurat propriile activități și au reprezentat o pregătire complementară pentru studenți. Această pregătire a avut scopul de a dezvolta și latura non-academică a studenților, punându-se mai mult accent pe negociere, persuasiune, lucru în echipă, management și etc.

A patra zi s-a concentrat pe activitatea numită Cariere de Succes. Activitatea a constatat într-un discurs susținut de antreprenori, profesori, lideri și experți în domeniu, pe tema succesului în carieră, urmat de o discuție liberă între aceștia și studenți. Aceștia au aflat detalii privind munca de antreprenoriat, efortul și timpul acordat pentru a avea o reușită în domeniu, dar și oportunitatea de a pune întrebări sau de a primi sfaturi pe proiectele deja începute.

În ultimele două zile au fost zilele de stand unde reprezentanții de la diverse companii au venit pentru a prezenta oportunități de angajare sau de participare la un internship.

Companiile care ne-au susținut în cadrul acestui eveniment au fost: Preh, Arcelor Mittal, Assystem, Azomureș, Coca Cola, SCC, Hilti, Adecco, Ecolab, E.ON, National Instruments, TiVo, BMT Aerospace, Train2Perform, Schaeffler, Microchip, Crilia.

Va așteptăm cu drag și la edițiile viitoare!