Decembrie 09, 2023

Concurs județean de literatură umoristică, epigrame și grafică satirică „EUtopia în UE”

Concurs județean de literatură umoristică, epigrame și grafică satirică
„EUtopia în UE”

 

Pentru a schimba percepții și prejudecăți și pentru a stimula participarea, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași în parteneriat cu Asociația Literară „Păstorel” Iași, Centrul de Documentare Europeană „Jean Monnet” (CDEJM) al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, cu sprijinul BRD Groupe Société Générale, invită tinerii între 16 și 25 ani, din întreg județul Iași, să se înscrie la ediția a II-a a Concursului de literatură umoristică, epigrame și grafică satirică „EUtopia în UE”. Competiția are ca scop crearea unui cadru de comunicare, coeziune și creativitate a tinerilor prin promovarea ideilor și cunoștințelor generale despre Uniunea Europeană. Competiția este organizată cu ocazia Zilei Europei, sărbătorită pe 9 mai.

Cele două secțiuni ale concursului sunt:

I. Creație literară: epigrame, poezii vesele. Fiecare participant poate trimite până la trei epigrame. Materialele se vor expedia prin e-mail, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.  cu precizarea Concurs de epigrame. Fișierul va conține numele și prenumele participantului, unitatea de învățământ, clasa, numele profesorului coordonator și un număr de telefon la care poate fi contactat. Singura condiție este să nu fi fost publicate/ premiate anterior.

II. Creativitate aplicată: grafică satirică. Fiecare participant poate participa cu maximum 3 lucrări (în tuș, creion, cărbune, acuarelă). Lucrările, executate pe format A4 (portret sau vedere), vor fi scanate la 200 dots/inch (rezoluție: între 200 și 600 dpi) și trimise pe e-mail, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., alături de fișa personală (nume/prenume, unitatea de învățământ, clasa, numele profesorului coordonator și un număr de telefon la care poate fi contactat) sau pot fi depuse personal la sediul central al bibliotecii, Serviciul Proiecte și Programe Culturale.

concurs judetean de literatura umoristica aprilie 2018

Termenul maxim de trimitere a lucrărilor pentru ambele secțiuni este 5 mai 2017, ora 12.00.

Juriul este alcătuit din membri ai Asociației Literare „Păstorel” Iași, scriitorii de literatură umoristică și epigramiștii: Mihai Batog Bujeniță (președintele Asociației) și Mihai Haivas, alături de scriitorul și publicistul Bogdan Mandache, redactor la Editura Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” și Mihaela Știrbu, profesor de arte vizuale.
Vor fi premiați ocupanții primelor trei locuri de la fiecare secțiune.
Câștigătorii vor primi diplome și premii ce vor consta în cărți și materiale informative europene și alte surprize din partea partenerilor și sponsorului. Toți participanții vor primi diplome.

Festivitatea de premiere va avea loc pe data de 9 mai 2018, ora 14.00, la Filiala „Ion Creangă” (Casa de Cultură a Sindicatelor) a Bibliotecii Județene Iași.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!