Sanda Nicola la „Întâlnirile ASJ” 10 mai 2018

Sanda Nicola la „Întâlnirile ASJ”

10 mai 2018, Sala „Ferdinand” a Universității „A.I. Cuza” Iași

 

Asociația Studenților Jurnaliști din Iași (ASJ) notează în jurnalul „Întâlnirile ASJ” încă un eveniment de la care studenții ieșeni, de la toate facultățile, pot învăța din experiențele unui profesionist.

De data aceasta, o readuc în capitala Moldovei pe jurnalista Sanda Nicola, la o întâlnire informală pe data de 10 mai, de la ora 16:00, în Sala „Ferdinand” din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Sanda Nicola activează de 17 ani în domeniul televiziunii ca reporter, corespondent, moderator și prezentator. A făcut parte din redacțiile Realitatea TV, Antena 1, TVR, B1TV, Pro TV Deva, Aljazeera English, France 24, iar din anul 2012 „se vede pe sticlă” la postul de știri Digi24. A urmat cursuri de Storytelling în Chicago și s-a specializat în producție de televiziune la Londra (BBC School) și și-a obținut licența în Științe Sociale și Științe Politice la Open University, Marea Britanie.

lansare carte sanda nicola mai 2018

În ultima perioadă, și-a pus agenda, pixul și camera de filmat deoparte pentru a-și petrece timpul cu fiica sa, Agnes, și cu soțul acesteia, Liviu Iolu. Însă, cum o despărțire dintre un jurnalist și scriitură nu poate rezista prea mult, Sanda Nicola s-a transformat într-un scriitor și a adus în lumea rafturilor primul său volum, intitulat „Carte de identitate”.

    „Nu e o carte despre complexe depășite pentru totdeauna, nu e o poveste «de succes». Chiar dacă azi stau în echilibru, știu de-acum că nimic nu e definitiv, poți pierde într-o clipă de rătăcire tot ce ai dobândit cu mare efort. Recidiva e oricând posibilă”, mărturisește Sanda Nicola.