Decembrie 04, 2023

Cerneală și Celuloid: „Ultima noapte de dragoste” 17 mai 2018

Cerneală și Celuloid: „Ultima noapte de dragoste”

17 mai 2018, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi”, ora 17:30

 

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași invită publicul joi, 17 mai 2018, de la ora 17.30, la Filiala „Ion Creangă” (Casa de Cultură a Sindicatelor, Bd. Socola nr. 34), la vizionarea gratuită a filmului „Ultima noapte de dragoste”, regizat de Sergiu Nicolaescu, o producție româno-vest germană din 1980. Scenariul filmului este inspirat din romanul „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război”, scris de Camil Petrescu, apărut în 1930. Chiar dacă filmul nu este o ecranizare fidelă a cărții, scenaristul operând modificări importante, atât în derularea poveștii, cât și a numelor personajelor, reuşeşte să redea în plan psihologic trăirile celor două personaje principale.

ultima noapte de dragoste mai 2018

În rolurile principale: Joanna Pacuła, Vladimir Găitan, Sergiu Nicolaescu şi Sebastian Papaiani.
Filmul este alcătuit din două părţi separate de inserturi: partea I-a („Ultima noapte de dragoste”) are 47 de minute, iar partea a II-a (intitulată „Întâia noapte de război”) 53 de minute.
Moderatorului întâlnirii este jurnalistul Vlad Frânghiu.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!