100 de ani impreuna 21 mai 2018, Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu”

100 de ani impreuna

21 mai 2018, Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu”, ora 12:00

 

Biblioteca  Judeţeană  „Gh. Asachi” Iaşi în parteneriat cu Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu” Iași organizează un eveniment inedit pentru a celebra Ziua mondială pentru diversitate culturală, pentru dialog şi dezvoltare, marcată anual pe 21 mai, la inițiativa UNESCO, o zi în care este important să subliniem „potenţialul cultural ca modalitate de atingere a prosperităţii, dezvoltării durabile şi coabitării paşnice globale”.

Evenimentul se va desfășura luni, 21 mai 2018, de la ora 12.00, la Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu” Iași.

Despre diversitatea culturală și capacitatea societății ieșene de acum 100 de ani (și nu numai) și până în zilele noastre, de a se dezvolta și a rezolva problemele economice, sociale și politice vor vorbi prof. univ. dr. Gabriela Carmen Pascariu, director al Centrului de Studii Europene de la Univeritatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași și Marius Cristian, istoric și gastronom.

100 de ani impreuna

Participă elevi și studenți de alte naționalități aflați la studii în Iași (basarabeni, armeni, turci, coreeni, italieni, ucraineni, ruși, francezi ș.a.) și reprezentanți de la Comunitatea Elenă din România - Filiala Iași, Uniunea Armenilor din România - Filiala Iași, Comunitatea Rușilor Lipoveni din România - Filiala Iași, Asociația Italiană „Semper Artes” Iași, Federația Comunităților Evreieşti din România - Cultul Mozaic - Comunitatea Iași, Uniunea Polonezilor din România „Dom Polski”, Centrul Cultural Francez Iași - Institut Français Roumanie, Asociația româno-japoneză „Himawari” Iași, Partida Rromilor. Vor fi scoase în evidență patru elemente principale: steagul comunității, salutul cel mai utilizat în limba comunității, elementul vestimentar tradițional și un preparat culinar definitoriu.