Astroclub „Lectura stelelor” – Ziua Asteroidului, 30 iunie 2018

Astroclub „Lectura stelelor” – Ziua Asteroidului

30 iunie 2018, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi”, ora 16.00

 

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași vă invită sâmbătă, 30 iunie 2018, de la ora 16.00, la Sala de lectură (Bd. Ștefan cel Mare, nr. 8-10, Galeriile comerciale, mezanin), la o ediție specială a Clubului de astronomie „Lectura stelelor”, dedicată Zilei Asteroidului, marcată în fiecare an pe data de 30 iunie, pentru a aminti de cel mai mare impact cu un asteroid din istoria recentă a Pământului, care a avut loc în anul 1908, în Siberia (Explozia de la Tunguska) și care a devastat peste 2000 km pătraţi. Această zi este recunoscută de Organizaţia Naţiunilor Unite şi are scopul de a atrage atenţia asupra asteroizilor şi a modalităţilor în care Pământul poate fi protejat de un posibil impact periculos.

clubul de astronomie lectura stelelor iunie 2018

Coordonatorii activității – Marian Bogdan, Eugen Croitoru, Mihail Lupei și Caius Florin Dumbravă – îi vor antrena pe cei mici într-un atelier în care vor desena, decupa, lipi și învăța despre asteroizi, comete, meteoriți și planete pitice, iar adulții vor afla informații despre evenimentele astronomice care au loc în această vară și vor urmări un documentar.
Participarea la activităţile clubului este gratuită.
Vă aşteptăm!

Întâlnirile Clubului de astronomie „Lectura stelelor” au loc în ultima zi de sâmbătă a fiecărei luni, la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” din Iași și se adresează atât începătorilor, cât și celor cu cunoștințe medii de astronomie, care vor să se perfecționeze. Pentru o mai bună comunicare, vă sugerăm să vă înscrieți pe grupul de Facebook https://www.facebook.com/groups/astroclubiasi/.