Ziua Mondială a Cititului cu Voce Tare 2019, 1 februarie 2019

Ziua Mondială a Cititului cu Voce Tare 2019

1 februarie 2019

 

World Read Aloud Day – Ziua Mondială a cititului cu voce tare va fi marcată pentru al cincilea an de Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” din Iași, vineri, 1 februarie 2019, prin organizarea unor sesiuni publice de lectură cu scopul de a încuraja cititul în familie, la școală sau la bibliotecă. Ca de fiecare dată, evenimentul este sprijinit de cadre didactice, părinți, bunici și voluntari. Cele trei sesiuni de lectură se vor desfășura la sediul central al bibliotecii și la Căminul de pensionari din Bucium, după următorul program:

 Secția Împrumut pentru Copii va găzdui două sesiuni de lectură, care vor fi susținute de actrița Luiza Cupceac și tineri actori de la Școala de Teatru ProfessArt Iași. Orele de începere sunt 10.00 și 11.00, categoria de vârstă recomandată este 7-9 ani.

ziua mondiala a cititului cu voce tare

Cea de a treia sesiune va avea loc la Căminul pentru Persoane Vârstnice „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Bucium. Începând cu ora 10.00, invitatul întâlnirii, autorul Corneliu Coman, va citi fragmente din proaspătul volum lansat „Enigmaticul Primar N. A. Racoviţă”. Alături de rezidenții căminului, vor mai participa seniori de la Asociația AFECT și de la Căminul de Pensionari „Sf. Cuvioasă Parascheva” din Copou.

Organizată de către LitWorld, Ziua Mondială a cititului cu voce tare este un eveniment global la care participă milioane de oameni din peste 100 de țări și are menirea de a încuraja copiii, tinerii și adulții din întreaga lume să celebreze puterea cuvintelor și pentru a arăta că dreptul la alfabetizare aparține tuturor oamenilor. Sesiunile de lectură organizate în această zi transmit copiilor lumii că au dreptul de a citi, de a scrie și de a-și împărtăși poveștile.
Pentru mai multe informații despre World Read Aloud Day, accesați http://www.litworld.org/.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!