Inaugurarea Astroclubului „Sagittarius”, 21 septembrie 2019

Inaugurarea Astroclubului „Sagittarius”

21 septembrie 2019, Belcesti

 

Al cincilea astroclub și ultimul din proiectul „Constelația bibliotecilor”, cofinanțat de AFCN și implementat de Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” din Iași, va fi inaugurat sâmbătă, 21 septembrie 2019, începând cu ora 18.00, la Biblioteca Publică din Belcești (județul Iași). Astroclubul va purta numele constelației „Sagittarius”, constelația cu cel mai mare număr stele orbitate de planete.

La eveniment vor participa bibliotecarii din bibliotecile beneficiare, autoritățile locale, reprezentanți din partea partenerilor proiectului și publicul interesat.
Totodată se va desfășura și un concurs de astronomie cu tema „Constelații românești pe bolta cerească”. Concursul se adresează elevilor și studenților din Belcești, premiile pentru ocupanții primelor trei locuri este în bani și sunt suportate din bugetul proiectului.

Inaugurarea Astroclubului de la Belcesti

În partea a doua vor avea loc observații astronomice cu noile echipamente ale astroclubului (telescop Dobson 200 mm, planisfere personalizate, laser pointer, colimator, hărți stelare).
Activitatea se va încheia cu un foc de artificii oferit de autoritățile locale din Belcești.

Parteneri: Primăria Comunei Belcești, Biblioteca Publică Belcești, Biblioteca Publică Cotnari, Astroclubul Pegas Cotnari.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!