Concurs de felicitări și scrisori de dragoste în limba engleză - February’s Moonstruck

Concurs de felicitări și scrisori de dragoste în limba engleză - February’s Moonstruck

 

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași, prin Compartimentul American Corner, lansează a patra ediție a Concursului de felicitări și scrisori de dragoste în limba engleză February’sMoonstruck.
Concursul are două secțiuni, după cum urmează:
I. Felicitări destinat elevilor din clasele I-IV. Participanții vor realiza o felicitare cu mesaj conform temei date. Felicitările vor fi depuse la sediul bibliotecii, Compartimentul American Corner iar data limită este 14 februarie 2020.
II. Creație literară adresat elevilor de gimnaziu și liceu. Participanții sunt invitați să scrie o lucrare literară originală în limba engleză (scrisoare, povestire, eseu, poezie etc.) pe tema dată. Lucrările vor trebui să îndeplinească următoarele condiții: să fie originale (cele plagiate de pe internet sau din alte surse vor fi excluse din concurs) și să nu depășească o pagină format A4 (între 500 şi 700 de cuvinte, Times New Roman, 12 pt., spaţiere 1). Creațiile vor fi trimise în format editabil (doc., docx., rtf., odt.) la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. până la data de 14 februarie 2020. Alături de lucrarea atașată e-mail-ului, participanții sunt rugați să menționeze (în textul e-mail-ului și nu în interiorul „scrisorii”) și: numărul permisului de bibliotecă (fără existența acestuia lucrările nu vor fi înscrise în concurs), numele și prenumele, clasa, numele școlii și al profesorului coordonator.

 

Jurizarea lucrărilor va avea loc în perioada 15 - 19 februarie 2020. Juriul va fi format din profesori de limba engleză de la școncurs de felicitari in limba englezacolile partenere. Se va acorda o importanţă deosebită talentului literar şi originalităţii. Festivitatea de premiere va avea loc pe data de 22 februarie a.c., de la ora 10.00, la sediul bibliotecii.
Cele mai apreciate lucrări vor fi publicate într-o broșură, care va intra în fondul bibliotecii. Premiile vor consta în cărţi, articole de birotică şi premii surpriză, împreună cu un exemplar din lucrarea publicată.

Participarea este gratuită, tinerii autori trebuie să dețină permis de intrare valabil la Biblioteca Județeană Iași.