Proiecții de lucrări de artă video din colecția Neuer Berliner Kunstverein

Proiecții de lucrări de artă video din colecția Neuer Berliner Kunstverein 

Episodul 1: Feminist Media Reflections in Video Art

 

Spațiul cultural hibrid Art+Design organizează, în parteneriat cu Neuer Berliner Kunstverein (n.b.k.) și Centrul Cultural German Iași, o serie de 6 sesiuni de proiecții din arhiva n.b.k., cel mai mare colecționar de artă video din Europa. Programul debutează vineri, 14 august, de la ora 20:00, cu o selecție intitulată „Feminist Media Reflections in Video Art”.

Proiecțiile se vor desfășura în perioada 14 august - 18 septembrie și vor fi însoțite de introduceri și dezbateri pe temele abordate.

Curatori pentru primele 2 sesiuni sunt Marius Babias (director n.b.k.) și Sabrina Labis (n.b.k. Video-Forum), iar pentru celelalte 4, artiștii vizuali români Anca Benera & Arnold Estefan. La finalul seriei vor fi lansate și câteva publicații editate de n.b.k.

 Feminist media reflexions Iasi 2020

Programul primei serii:

Feminist Media Reflections in Video Art
Pipilotti Rist – I´m Not the Girl Who Misses Much 5 min
Ulrike Rosenbach – Glauben Sie nicht, dass ich eine Amazone bin. 10 min
Dara Birnbaum – Kiss the Girls- Make Them Cry 7 min
Hito Steyerl – Lovely Andrea 30 min
Anetta Mona Chişa – What the fuck are you staring at?! 1 min

Proiecțiile vor avea loc în aer liber, în spațiul Substance (curtea interioară). Accesul este liber și se face doar purtând mască, iar locurile vor fi distribuite ținând cont de regulile de distanțare fizică în vigoare.
Proiectul face parte din programul curatorial „Librăria ca spațiu public”, derulat de Art + Design și co-finanțat de AFCN. Parteneri: n.b.k., Centrul Cultural German Iași. Parteneri media: Wink, Radio România Cultural, RFI, Ziarul de Iași, Modernism.ro.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!