Dezbatere online „Ce mai înseamnă cultura națională în 2021?”

Dezbatere online „Ce mai înseamnă cultura națională în 2021?”

15 ianuarie 202, online

 

Asociația Culturală AltIași marchează Ziua Culturii Naționale printr-o dezbatere online cu titlul „Ce mai înseamnă cultura națională în 2021?”, moderată de Marius Chivu (scriitor) și George Pleșu (manager cultural). Invitați: Oltița Cîntec (critic de teatru), Andrei Doșa (scriitor), Gelu Duminică (sociolog), Vasile Ernu (scriitor), Erwin Kessler (istoric de artă), Ligia-Verkin Keșișian (poetă), Dan Perjovschi (artist vizual), Corina Șuteu (manager cultural), Cristian Vasile (istoric), Mircea Vasilescu (eseist, critic literar). Dezbaterea va fi transmisă live pe pagina evenimentului, începând cu ora 19.

Discursurile naționaliste cu accente xenofobe au devenit din ce în ce mai prezente în țările din Europa de Est, atât în media tradițională și în cea online, cât și în spectrul politic. În contextul redefinirilor constante ale noțiunilor de identitate, apartenență, naționalism, multiculturalism, e nevoie de o reevaluare a culturii naționale cu ajutorul unor perspective cât mai diverse.

ce mai inseamna cultura nationala 2021

Asociația Culturală AltIași urmărește prezentarea unor perspective inter- și multiculturale asupra stării culturii naționale în anul 2021, printr-o serie de contribuții sub formă de text, imagine și video ale unor personalități reprezentative pentru spațiul cultural românesc, dar și pentru minoritățile conlocuitoare. Aceste contribuții vor fi disponibile atât online, prin realizarea unei platforme dedicate, cât și în format fizic, sub formă de ziar, distribuit ca supliment împreună cu unele dintre cele mai importante reviste culturale românești (Dilema Veche, Suplimentul de cultură, Revista 22).

Eveniment Facebook: www.facebook.com/events/784894292098804

„Starea culturii române în 2021” este un proiect finanțat de Ministerul Culturii și co-finanțat de Centrul Cultural German Iași și Institutul Francez din România.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!