Franțuzisme - Întâlnire cu scriitorii francezi Muriel Augry și Sylvestre Clancier, 31 mai 2021

Franțuzisme - Întâlnire cu scriitorii francezi Muriel Augry și Sylvestre Clancier

31 mai 2021, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Filiala „Ion Creangă”

 

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași în colaborare cu Institutul Francez din Iași, Editura „Știința” din Chișinău și Editura Cronedit din Iași vă invită la primul eveniment față-în-față după mai bine de un an de activități online.
Sub genericul Franțuzisme, luni, 31 mai 2021, de la ora 17.00, la Filiala „Ion Creangă” de la Casa Sindicatelor (Bd. Socola nr. 134) are loc o întâlnire cu cititorii, la care avem invitați pe măsură: Muriel Augry, poetă și prozatoare franceză, directrice de l’Institut Français de Roumanie à Iași; Sylvestre Clancier, scriitor francez, președintele Academiei „Mallarmé” din Franța; Marius Chelaru, scriitor, membru al Uniunii Scriitorilor din România, redactor-șef al revistei Poezia și Valeriu Stancu, scriitor, traducător și editor, membru al Uniunii Scriitorilor din România.

intalnire cu scriitorii francezi mai 2021

Programul evenimentului cuprinde prezentarea scriitorilor invitați și a volumelor:
Acest freamăt blând al absurdului (nuvele de Muriel Augry), Editura Știința, Chișinău / Editura Cronedit, Iaşi, 2021, traducere de Valeriu Stancu;
Encres lacérées / Cerneluri lacerate (poeme de Muriel Augry, grafică de Philippe Bouret), Editura Cronedit, Iaşi, 2020, traducere de Valeriu Stancu;
Les cordes de la vie / Corzile vieții, (poeme de Sylvestre Clancier), Editura Cronedit (PoeMondia), Iaşi / Editura Știința, Chișinău, 2020, traducere de Valeriu Stancu.

Activitatea va continua cu un recital poetic susținut de scriitorii Muriel Augry și Sylvestre Clancier și cu un dialog între cititori și autorii volumelor prezentate.
Evenimentul va fi transmis în direct și pe pagina de facebook a bibliotecii.
Vă așteptăm!

Accesul la eveniment este permis cu respectarea regulilor sanitare actuale impuse de starea de alertă: mască facială, păstrarea distanței sociale, număr limitat de participanți.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!