"Sărbătoarea Iei", 24 - 25 iunie 2021

"Sărbătoarea Iei"

24 - 25 iunie 2021, în fața Palatului Culturii

 

Consiliul Județean Iași și Primăria Municipiului Iași vă invită cu bucurie la „Sărbătoarea Iei”, pe 24 și 25 iunie, în fața Palatului Culturii din Iași.
Deschiderea oficială a evenimentelor va avea loc joi, 24 iunie, de la ora 15:00, în Salonul Instituției Prefectului, unde va avea loc vernisajul artistei de renume internațional Cela Neamțu, în prezența domniei sale.

Evenimentul va fi urmat de momente artistice în fața Palatul Culturii, începând cu ora 16:00, în cadrul cărora va fi înmânat și titlul de cetățean de onoare al județului Iași doamnei Cela Neamțu.

Pe 25 iunie 2021 în faţa Palatului Culturii, de la ora 16, vor evolua ansamblurile „Busuiocul” - Hărmăneşti, „Bucovina mică” - Tătăruşi”, „Rapsozii Siretului” - Paşcani, Ansamblul Folcloric „Barbu Lăutaru” al Colegiului Naţional „Octav Băncilă” şi Ansamblul „Şipot” - Şipote care au pregătit un spectacol de folclor care va fi urmat de momente artistice susţinute de elevii Şcolii Populare de Arte. Seara se va încheia cu un recital al Laurei Lavric, Margaretei Clipa şi Vioricăi Macovei acompaniate de Ansamblului Artistic Profesionist „Constantin Arvinte”.

În cadrul evenimentului, vor avea loc ateliere interactive și expoziții cu vânzare ale producătorilor și meșteșugarilor locali din județul Iași.
De asemenea, în perioada 24 - 27 iunie, va avea loc Târgul IEI, pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, în parteneriat cu Asociația Art-Meșteșugurile Prutului, în intervalul 09:00 - 19:00

sarbatoarea Iei Iasi 24 25 iunie 2021