„Mărțișor - simbol și tradiție”, 24 februarie - 2 martie 2022

„Mărțișor - simbol și tradiție”

24 februarie - 2 martie 2022, Piața Unirii

 

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, prin Muzeul Etnografic al Moldovei și Muzeul Unirii, este partener în derularea evenimentului „Mărțișor - simbol și tradiție”, organizat de Asociația „ART - Meșteșugurile Prutului”, alături de Primăria Municipiului Iaşi, Asociația Societăților Imobiliare din Moldova (ASIM), Asociația „Dialog Pentru Dezvoltare” Iași, Palatul Copiilor Iași, Centrul de Informare Turistică Iași, Asociația ASCOR - Filiala Iași.

Ajunsă la cea de-a VII-a ediție, manifestarea cultural-interactivă se va desfășura în Piața Unirii din Iaşi, în perioada 24 februarie - 2 martie 2022, reunind 30 meşteri populari, atât din Moldova, cât şi din alte zone etnografice ale ţării, precum și din Republica Moldova. Deschiderea oficială va avea loc sâmbătă, 26 februarie 2022, începând cu ora 11.00 și va fi urmată de momente artistice reunite sub genericul „Dor de primăvară”, susținute de elevi de Palatul Copiilor din Iași, precum și de studenți, membri ai Asociației ASCOR - Filiala Iași.

Targ de martisor februarie martie 2022 evenimente in Iasi

Pe parcursul celor șapte zile, organizatorii propun un program variat, care cuprinde expunerea mărțișoarelor realizate de meșteri și creatori populari, demonstrații practice și ateliere de inițiere a copiilor în tehnicile confecționării mărțișorului tradițional. În această perioadă, vizitatorii vor găsi la standurile meșterilor populari și obiecte tradiționale specifice meșteșugului fiecăruia. De asemenea, manifestarea „Mărțișor - simbol și tradiție” constituie un prilej de promovare a sărbătorii populare Dragobete, simbol al dragostei la români, celebrată pe 24 februarie.

Evenimentul se desfășoară cu respectarea tuturor măsurilor sanitare în vigoare.

 

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!