Concursul de creație literară în limba engleză „February’s Moonstruck”, Ediția a VII-a, 2023

Concursul de creație literară în limba engleză „February’s Moonstruck”, Ediția a VII-a, 2023

 

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași, prin Compartimentul American Corner, lansează a șaptea ediție a Concursului de felicitări și scrisori de dragoste în limba engleză February’s Moonstruck.
Concursul are două secțiuni, după cum urmează:
1. Un concurs de felicitări destinat elevilor din clasele I-IV. Participanții vor realiza o felicitare cu mesaj conform temei date. Felicitările vor fi depuse la sediul bibliotecii, Compartimentul American Corner, însoțite fiind de permisul de bibliotecă, vizat pe anul în curs (fără existența acestuia lucrările nu vor fi înscrise în concurs). Data limită este 1 februarie 2023. Participanții sunt rugați să menționeze pe felicitări numărul permisului de bibliotecă, numele și prenumele, clasa, numele școlii și al profesorului coordonator (unde este cazul).
2. Un concurs de creație literară adresat elevilor de gimnaziu și liceu. Participanții sunt invitați să scrie o lucrare literară originală în limba engleză (scrisoare, povestire, eseu, poezie etc.) pe tema dată. Lucrările vor trebui să îndeplinească următoarele condiții: să fie originale (cele plagiate de pe internet sau din alte surse vor fi excluse din concurs) și să nu depășească o pagină format A4 (între 500 şi 700 de cuvinte, font Times New Roman, 12 pt., spaţiere 1).

Eveniment Biblioteca Judeteana Iasi februarie 2023

Creațiile vor fi trimise în format editabil (doc., docx., rtf., odt.) la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. până la 1 februarie 2023-inclusiv. Alături de lucrarea atașată e-mail-ului, participanții sunt rugați să menționeze (în textul e-mail-ului și nu în interiorul „scrisorii”) și: numărul permisului de bibliotecă, vizat pe anul în curs (fără existența acestuia lucrările nu vor fi înscrise în concurs), numele și prenumele, clasa, numele școlii și al profesorului coordonator. Juriul va fi format din profesori de limba engleză de la școlile partenere. Se va acorda o importanţă deosebită talentului literar şi originalităţii de care dau dovadă concurenţii.

Festivitatea de premiere va avea loc sâmbătă, 25 februarie a.c., de la ora 10.00, în Sala de lectură a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași. Lista premianților va fi publicată pe 24 februarie a.c. pe site-ul www.bjiasi.ro.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!