Retro Parada Primăverii Iași 23 aprilie 2023, Piața Unirii

Retro Parada Primăverii Iași

23 aprilie 2023, Piața Unirii

 

Ieșenii și mai ales iubitorii automobilelor de epocă sunt așteptați duminică, 23 aprilie 2023 între orele 12:00 - 16:00 în Piața Unirii Iași la Retro Parada Primăverii 2023 un eveniment organizat de Retromobil Filiala Iași, cu ajutorul Primăriei Municipiului Iași și al sponsorilor Cafeneaua Piața Unirii, MAG Automobile și Prima Construct .
Vor fi prezente 50 de automobile și motociclete istorice fabricate în Europa, America și Asia între anii 1930 – 1989. Fiecare mașină va fi prezentată, se vor face demonstrații de funcționare, teste comparative între generațiile din același model (cum ar fi legendarul Ford Mustang), se vor acorda premii, dar și alte activitati pe care nu trebuie sa le ratați! Vor fi expuse fotografii cu Iașul vechi și Piața Unirii, in care sunt prezente și mașinile din acea epocă.

Retro parada primaverii Piata Unirii Iasi 23 aprilie 2023

Cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași pentru prima dată Retro Parada Primăverii se va desfășura in Piața Unirii, un loc de referință pentru istoria Iașului și a României.

Evenimentul implinește anul acesta 10 ani de la lansare, are loc în 38 de orașe mari din România și are un caracter cultural, contribuind la cultivarea pasiunii pentru colecționarea și restaurarea vehiculelor istorice.
Vor fi prezenti membrii Retromobil din Iași, Bacău, Neamț, Suceava, Vaslui și București.

RETROMOBIL CLUB ROMANIA, autoritate națională FIVA (Federația Internațională a Vehiculelor Istorice, fondată în 1966 la Paris), a implinit 25 de ani de la înființare și este la ora actuală cea mai importantă asociație de profil din țară, fapt ce se datorează minunaților săi membri, care fac eforturi considerabile să restaureze și să întrețină vehicule istorice care se înscriu in patrimoniul tehnic și cultural național și, de ce nu, mondial.
Fiecare mașină în parte are povestea ei și organizatorii se bucură să o împărtășeasca cu ieșenii veniți la fata locului.

Retromania automobile aprilie 2023 3

 

Retromania automobile aprilie 2023 2

 

Retromania automobile aprilie 2023 1

 

Cei care anul trecut nu au putut sa participe la evenimentul care s-a desfasurat in Gradina Palas Iasi pot vedea o parte din imaginile surprinse de noi aici ==>  Retro Parada Primăverii - Retromobil 2022

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!