Noiembrie 29, 2023

Noaptea Cercetătorilor Europeni, 29 septembrie 2023

Noaptea Cercetătorilor Europeni

29 septembrie 2023, Bld. Ștefan cel Mare și Sfânt

 

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași vă invită vineri, 29 septembrie 2023, începând cu ora 16.00, pe Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, la Noaptea Cercetătorilor Europeni – Science4future-II, un eveniment inedit care se desfășoară simultan în peste 400 de orașe din Europa.

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași vă așteaptă la cortul amenajat pe pietonalul de pe Ștefan cel Mare și Sfânt, unde puteți afla informații specifice și veți putea participa și la o serie de activități creative:

Concursuri de cultură generală

- Quiz „Descoperă România”: întrebările de cultură generală vor fi semnalizate cu stegulețe amplasate pe hartă țării noastre (tematică: descoperiri din știință și tehnică);
- Anagramele lumii: vizitatorii vor alege un plic și în funcție de literele din acel plic vor forma anagrame (tematică: capitale, țări, continente).

Degustarea unui produs inovativ reinterpretat: Mere uscate - Reload

În parteneriat cu Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi – Facultatea de Horticultură, vom prezenta un produs inovativ creat de cadrele didactice, inginerii și studenții de la această facultate, care este considerat o gustare sănătoasă şi delicioasă. Datorită materiei prime de calitate superioară (merele) şi a materiilor auxiliare utilizate (sfecla roşie, lămâia, scorţişoara), produsul se evidenţiază printr-o culoare atractivă şi un gust unic, prin care, cu siguranţă veți fi atrași. Vă așteptăm între orele 16.00 și 18.00, la degustare de felii de mere deshidratate!

Vino cu permisul de intrare vizat pe anul în curs și primești în dar o carte la alegere!

Ne-am propus să vă facem poftă de citit, așa că vă invităm să ne vizitați la standul de pe Ștefan, iar dacă ne arătați permisul de intrare vizat pe anul în curs, puteți primi o carte la alegere cadou. Dacă nu aveți încă permis de intrare la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași, trebuie să știți că el poate fi obținut gratuit de la sediul central al bibliotecii și de la toate cele cinci filiale prin simpla completare a unui formulat de înscriere.

Proiectul este organizat de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași în urma unui parteneriat dintre Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud.

noaptea cercetatorilor europeni Iasi 2023

Evenimentul Noaptea Cercetătorilor Europeni are drept scop informarea publicului larg despre cercetarea științifică și despre impactul acesteia asupra vieții cotidiene, dar și promovarea științei, inovației și cercetării. De asemenea, își propune prezentarea rezultatelor și metodelor de cercetare unui public larg, în special tinerilor – elevi, studenți, doctoranzi. Timp de o zi, copiii de toate vârstele, adolescenții și adulții vor avea oportunitatea de a participa activ la desfășurarea experimentelor științifice, de a discuta cu cercetători, dar și de a face cunoștință cu rezultatele științifice și modul lor de implementare.
Noaptea Cercetătorilor Europeni prezintă diversitatea științei și impactul acesteia asupra vieții de zi cu zi a cetățenilor în moduri distractive și inspiratoare.

Vă așteptăm cu drag!

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!