Concurs "Nu arunca cele mai toxice deseuri!" 4 februarie - 1 martie Asociatia Mai Bine

Concurs "Nu arunca cele mai toxice deseuri!"

4 februarie - 1 martie Asociatia Mai Bine

Bateriile si acumulatorii portabili sunt cele mai periculoase deseuri, o baterie de ceas poluând 500 de litri de apă sau 1m3 de sol. De aceea, este important ca deseurile de acest tip să nu ajungă în natură, ci la centrele speciale de colectare, spre a fi depozitate si apoi reciclate corespunzător. Asociatia Mai Bine a initiat o retea de colectare a acestor deseuri încă din 2009 (www.colectarebaterii.ro), spatiile de colectare putând fi consultate pe Harta Eco a Iasului.
În perioada 4 februarie - 1 martie 2013 Asociatia Mai Bine organzează un concurs între centrele de cartier ale Primăriei Municipiului Iasi, în vederea colectării unei cantităti cât mai mari de deseuri de baterii si acumulatori portabili de la populatia ieseană. Astfel, dacă aveti pe acasă, la locul de muncă sau la scoală deseuri de baterii portabile, le puteti aduce la centrul de cartier cel mai apropiat de zona în care locuiti. Recipientele de colectare ale asociatiei se găsesc la centrul de cartier din Alexandru cel Bun, Frumoasa, Nicolina, Păcurari si Tătărasi. Centrul care va acumula cea mai mare cantitate de asemenea deseuri va fi premiat, iar participantii la concurs vor fi răsplătiti, în urma unei trageri la sorti, cu produse din partea Asociatiei. Premierea va avea loc pe data de 4 martie 2013.

concurs-asociatia-mai-bine


Activitatea face parte din proiectul DEŞEURILE – management mai bun prin implicare civică şi participare publică, finantat de Fundatia pentru Parteneriat si Trust for Civil Society in Central & Eastern Europe, prin intermediul programului ATITUDINE ŞI IMPLICARE, destinat organizaţiilor neguvernamentale de mediu din România.