Concurs de cultură generală pentru liceeni dedicat Zilei Mondiale a Apei, 22 martie 2024

Concurs de cultură generală dedicat Zilei Mondiale a Apei

22 martie 2024, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Filiala „Ion Creangă” de la Casa Sindicatelor

 

Pentru al zecelea an consecutiv, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” și ApaVital SA Iași celebrează Ziua Mondială a Apei printr-un concurs de cultură generală dedicat liceenilor, care va avea loc vineri, 22 martie 2024, de la ora 12.00, la Filiala „Ion Creangă” de la Casa Sindicatelor (Bd. Socola nr. 34).

Cele 11 echipaje înscrise, formate din câte trei elevi din instituții de învățământ preuniversitar din municipiile Iași și Pașcani și din Chișinău (Republica Moldova), vor „călători” pe Nil prin întrebări: de la izvoare până la revărsare, traversând continentul african de la nord spre sud.

Echipele înscrise provin de la următoarele unități: Colegiul Economic Administrativ Iași, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Iași, Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” Pașcani, Colegiul Național „G. Ibrăileanu” Iași, Colegiul Național Iași, Liceul Universității ,,Alexandru Ioan Cuza” Iași, Colegiul Național „C. Negruzzi” Iași, Liceul Tehnologic „Petru Poni” Iași, Colegiul Național Pedagogic „Vasile Lupu” Iași și de la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Chișinău (Republica Moldova).
Concursul va avea două probe: un test grilă și un eseu pe o temă la prima vedere.
Juriul va fi condus de prof. univ. dr. Constantin Dram (Facultatea de Litere, UAIC Iași).

Concurs Calatorie pe Nil martie 2024

Premiile pentru ocupanții primelor patru locuri în ordinea punctajului obținut sunt în bani și sunt acordate de ApaVital SA Iași (fondul total de premiere este de 5.400 lei):
Locul I: fond de premiere 1.800 lei (600 lei/ participant).
Locul II: fond de premiere 1.500 lei (500 lei/ participant).
Locul III: fond de premiere 1.200 lei (400 lei/ participant).
Locul IV: fond de premiere 900 lei (300 lei/ participant)

Ziua Mondială a Apei se sărbătorește anual pe 22 martie din 1993, fiind o inițiativă a Organizației Națiunilor. Ziua Mondială a Apei sărbătorește apa și crește gradul de conștientizare asupra celor 2,2 miliarde de oameni care trăiesc fără acces la apă potabilă. Un obiectiv central al Zilei Mondiale a Apei este de a sprijini realizarea Obiectivului de Dezvoltare Durabilă 6: apă și canalizare pentru toți până în anul 2030. În fiecare an, UN-Water – mecanismul de coordonare al ONU privind apa și canalizarea – stabilește tema Zilei Mondiale a Apei. Anul acesta tema este „Levering Water for Peace”, care poate fi tradus: Utilizarea apei pentru pace sau Apă pentru pace. Ziua Mondială a Apei 2024 este despre colaborare pentru a echilibra nevoilor tuturor locuitorilor planetei, pentru a face din apă un catalizator pentru o lume mai pașnică.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!