Dezbatere și lansare de carte „Identitatea virtuală. Cum și de ce ne transformă rețelele de socializare”, 9 octombrie 2023

Dezbatere și lansare de carte „Identitatea virtuală. Cum și de ce ne transformă rețelele de socializare”

9 octombrie 2023, Casa de Cultură a Studenților

 

Luni, 9 octombrie, de la ora 18:00, Asociația Culturală AltIași vă invită la dezbaterea și lansarea cărții: „Identitatea virtuală. Cum și de ce ne transformă rețelele de socializare”. Evenimentul are loc în Sala Gaudeamus a Casei de Cultură a Studenților, în prezența autorului Mihnea Măruță și a invitatului special Dragoș Stanca, fiind moderat de George Pleșu.

Cartea „Identitatea virtuală”, unul dintre evenimentele editoriale ale anului, e bazată pe teza de doctorat în filosofie susținută de autor la Universitatea „Babeș-Bolyai”. Pe lângă textul propriu-zis, volumul conține și elemente hybrid media, concepute în parteneriat cu Upgrade 100. Cititorii pot accesa resurse multimedia scanând coduri QR plasate în paginile cărții, iar fiecare dintre cele 10 capitole este însoțit de un episod de podcast – o producție în cadrul căreia autorul detaliază idei din carte împreună cu antreprenorul tech și expertul media Dragoș Stanca.

„Această carte s-a născut din încercarea de a răspunde la o întrebare: în ce lume vor trăi copiii noștri? Sau, și mai greu, în ce lume vor trăi nepoții noștri? Ce transformări se produc în mintea unui om care crește într-o societate unde e de la sine înțeles ca, încă din copilărie, să ai o reprezentare virtuală? Și ce transformări se petrec atunci când oricine poate spera să nu mai fie uitat?” (Mihnea Măruță)

Realitatea virtuală, inteligența artificială și informatica au influențat numeroase domenii, inclusiv arta. În contextul seriei de evenimente propuse de proiectul „Recode: artă și tehnologie în context transumanist”, ne dorim să mediem întâlnirea publicului cu teoreticieni, artiști și experți din cele două sfere.

Mihnea Măruță s-a născut în 1969 la Cluj și a absolvit Facultatea de Filozofie a Universității „Babeș-Bolyai“ (UBB). A lucrat în presă mai bine de 20 de ani – timp în care a fost, printre altele, redactor-șef al ziarelor Cotidianul (2007-2008) și Adevărul (2012). Pe lângă cele două ziare naționale, a mai condus săptămânalul Clujeanul, cotidianul Ziarul Clujeanului, precum și publicațiile online Oradecluj.ro și PressOne.ro. În prezent, predă cursul de Filozofia Comunicării la Departamentul de Jurnalism al Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Dezbatere si lansare de carte identtitate virtuala octombrie 2023

Dragoş Stanca este antreprenor în domeniul digital (tehnologie, marketing & media) şi partener al THINKDIGITAL Group. Anterior carierei antreprenoriale (în care s-a lansat în 2009), Dragoş a fost încă din anii ‘90 jurnalist la Radio Contact, Ringier şi Mediafax, iar după 2000 a devenit director general print şi online al PubliMedia (acum parte a Mediafax Group) şi, ulterior, manager general al companiei F5 din cadrul fostului grup media Realitatea-Caţavencu. Este fondator al ICEEfest – Interactive Central and Eastern Europe Festival – cel mai important eveniment international dedicat Internetului din regiunea CEE (www.ICEEfest.com) care are loc în Bucureşti în luna iunie a fiecărui an, începând din 2012.

George Pleșu este manager cultural, președintele Asociației AltIași, licențiat în economie (UAIC, Iași) și istoria artei (UNAGE, Iași), cu un master în management cultural la Universitat Internacional de Catalunya (Barcelona). În 2015 a fondat galeria de artă contemporană Borderline Art Space. A fost profesor asociat al Universității „Al.I. Cuza” din Iași, unde a predat „Managementul instituțiilor culturale” (2014-2018). Publică texte în Dilema Veche, Ziarul de Iași, Revista Arta etc. A inițiat și participat în SIMAP, un proiect de cercetare interdisciplinar finanțat de UEFISCDI, implementat la Muzeul de Artă din Palatul Culturii din Iași.

Evenimentul face parte din proiectul „Recode: artă și tehnologie în context transumanist”, co-finanțat de AFCN. Organizatori: Asociația AltIași, Ziarul de Iași. Parteneri: Librăriile Humanitas, Centrul Cultural German Iași, Institutul francez din Iași. Parteneri media: TVR Iași, Radio România Cultural, Radio Iași.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!