Ianuarie 17, 2020

Evenimente in Iasi

Inaugurarea Astroclubului „Sagittarius”, 21 septembrie 2019

Inaugurarea Astroclubului „Sagittarius”

21 septembrie 2019, Belcesti

 

Al cincilea astroclub și ultimul din proiectul „Constelația bibliotecilor”, cofinanțat de AFCN și implementat de Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” din Iași, va fi inaugurat sâmbătă, 21 septembrie 2019, începând cu ora 18.00, la Biblioteca Publică din Belcești (județul Iași). Astroclubul va purta numele constelației „Sagittarius”, constelația cu cel mai mare număr stele orbitate de planete.

La eveniment vor participa bibliotecarii din bibliotecile beneficiare, autoritățile locale, reprezentanți din partea partenerilor proiectului și publicul interesat.
Totodată se va desfășura și un concurs de astronomie cu tema „Constelații românești pe bolta cerească”. Concursul se adresează elevilor și studenților din Belcești, premiile pentru ocupanții primelor trei locuri este în bani și sunt suportate din bugetul proiectului.

Inaugurarea Astroclubului de la Belcesti

În partea a doua vor avea loc observații astronomice cu noile echipamente ale astroclubului (telescop Dobson 200 mm, planisfere personalizate, laser pointer, colimator, hărți stelare).
Activitatea se va încheia cu un foc de artificii oferit de autoritățile locale din Belcești.

Parteneri: Primăria Comunei Belcești, Biblioteca Publică Belcești, Biblioteca Publică Cotnari, Astroclubul Pegas Cotnari.

Seminar de fotografie de portret și lumină, 17 septembrie 2019

Seminar gratuit de fotografie de portret și lumină

17 septembrie 2019, Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi”

 

Practici fotografia la nivel de hobby sau te numeri printre fotografii profesioniști din Iași? Crezi în faptul că niciodată nu le știm pe toate și îți dorești să descoperi mai multe despre lumină și fotografia de portret? Te așteptăm pe 17 septembrie, începând cu ora 17:30, la Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi” la un seminar gratuit de fotografie, inițiat de Shmo, alături de RevistaFoto.ro și Clubul Fotografilor Iași.

Speakerii seminarului sunt Daniel Chindea (fotograf la thesquare.photo și inițiatorul conceptului Shmo) și Paul Pădurariu (fotograf la paulpadurariu.ro și fondator RevistaFoto.ro), ambii fotografi de eveniment cu o experiență vastă în arta fotografică. Ei promit să realizeze practic tot ceea ce se va discuta teoretic și să împărtășească participanților tot ceea ce cred ei că merită știut când vine vorba de lumină în realizarea unui portret, fie în studio, fie acasă sau afară.

seminar gratuit de fotografiea Iasi 17 septembrie 2019

În cadrul seminarului se vor aborda subiecte precum lumină, posing, conversația cu cel fotografiat, echipament, fotografia de studio, fotografia outdoor, teorie, practică, business și marketing iar dacă vor fi întrebări din partea participanților cei doi speakeri sunt nerăbdători să răspundă la ele.
Te așteptăm să te bucuri de o inițiativă inimoasă, la care fiecare participant e invitat să contribuie cu întrebări și răspunsuri.
Pentru mai multe informaţii şi înscrieri, accesați evenimentul pe Facebook: https://www.facebook.com/events/481168742718870/permalink/486630298839381/
Contact:
Daniel Chindea: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul de unde ieșenii să poată obţine informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!

Poate vă interesează