Iunie 20, 2019

Evenimente in Iasi

Conferința Națională de Bioinginerie pentru Studenți și Tineri Cercetători – BENG Conference, 8 mai 2019

Conferința Națională de Bioinginerie pentru Studenți și Tineri Cercetători – BENG Conference
Ediția a XXII-a

9-12 mai 2019

 

Proiect devenit tradiție pentru Asociația Studenților Bioingineri, Conferința Națională de Bioinginerie pentru Studenți și Tineri Cercetători (BENG Conference), se desfășoară în perioada 9-12 mai 2019 sub auspiciile Facultății de Bioinginerie Medicală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași. Scopul manifestării este de a crea un cadru adecvat în care studenții din diferite centre universitare să aibă posibilitatea de a-și prezenta rezultatele științifice în fața specialiștilor în domeniu,ȋntr-o atmosferă deschisă și prietenoasă.

Vă așteptăm cu drag la cea de-a XXII-a ediție a Conferinței Naționale de Bioinginerie pentru Studenți și Tineri Cercetători care reunește, ȋn acest an, peste 250 de participanți, atât studenți ai Facultății de Bioinginerie Medicală, cât și din centrele universitare București,  Bacău, Cluj, Timișoara, Suceava și Republica Moldova. Prelegerile interactive, și workshop-urile acestui an acoperă arii de larg interes din domeniile Sănătate și al Stiințelor inginerești aplicate ȋn medicină, temele adresându-se atât bioinginerilor, cât și fiziokinetoterapeuților.

 Conferinta Nationala de Bioinginerie mai 2019 iasi

Festivitatea de deschidere va avea loc joi, 9 mai 2019, iar vineri, 10 mai, este programată o sesiune de workshopuri atractive, printre care „Impactul calibrării corecte asupra performanței echipamentelor medicale și a siguranței pacientului” (Conf. Univ. Dr. Bioing. Călin Corciovă, Asist. Univ. Dr. Bioing. Cătălina Luca, Asist. Univ. Dr. Bioing. Doru Andrițoiu, Bioing. RobertFuior), „Aplicabilitatea printării 3D în bioinginerie” (Bioing. Ciprian Pădurariu), „Kinetoterapia în obezitate”(Kt. EvgheniiRusu), „Kinetoterapia în scolioze. Diagnostic și tratament (Kt. RomanPotapenco)”, „Hidrogeluri inteligente pentru aplicații biomedicale” (Asist. Univ. Dr. Bioing. Vera Bălan), „Patologii vertebrale. Diagnostic și tratament” (Kt. RomanPotapenco), „Sindrom miofascial. Diagnostic și recuperare medicală” (Kt. RomanPotapenco) „Inovația în sănătate: De ce? Cu cine? Cum?” (Dr. Ion-Gheorghe PETROVAI), „Medical Engineer from A to Z” (Mechatronics Inovation Center), „Transfer de cunoștințe în kineto-profilaxie, wellness și terapie” (conf. dr. Mariana ROTARIU, conf. dr. Paraschiva POSTOLACHE, asist. univ. drd. Cătălin IONIȚE, as. univ. drd. Iustina AVRAM), „Laser terapia în tratamentul herniei de disc cervicale și lombare” (fkt. Onu ILIE).

Sâmbătă va avea loc sesiunea de comunicări științifice și afișarea posterelor, urmând ca duminică să aibă loc festivitatea de premiere.

Pentru mai multe detalii:
Gina Lupu
Vicepreședinte Relații Externe ASB Iași
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
0766885592

Festivalul Filmului Francez, 11-14 mai 2019

Festivalul Filmului Francez

11-14 mai 2019, Institutul Francez Iasi

 

Sezonul România-Franţa aduce o ediţie specială a Festivalului de Film Francez! Ediţia cu numărul 23 ajunge la Iași în perioada 11-14 mai, cu o invitaţie de week-end la Institutul Francez, urmată de o serie de proiecţii de început de săptămână care mai de care mai colorate la Ateneul Naţional din Iaşi!

Ajuns la cea de-a 23-a ediție, Festivalul Filmului Francez din România se va desfășura în perioada 8-19 mai, fiind prezent în acest an pentru prima dată în 13 orașe, cu 146 de proiecții: București, Cluj, Timișoara, Iași, Arad, Brașov, Brăila, Buzău, Constanța, Pitești, Sfântu Gheorghe, Sinaia și Suceava.

Festivalul filmului francez mai 2019 Iasi

Unul dintre evenimentele far ale Sezonului România-Franța, actuala ediție a Festivalul Filmului Francez propune o temă care transcende timpul – „Paris, toujours…” – purtând publicul, în prezența a cinci invitați (realizatorii Pierre Schoeller, Claire Simon, Matthieu Bareyre și Marie Monge, dar și criticul Joachim Lepastier) printr-un periplu cinematografic având ca reper capitala Franței, de la momentul fondator al Revoluției din 1789 până într-un prezent al tinerei generații, ce oscilează între deziluzie și dorința de reinventare.

Acest slogan este firul conducător al unei programări extrem de diverse, publicul fiind invitat să descopere o selecție de filme inedite, structurate în jurul a patru secțiuni devenite reper de-a lungul edițiilor precedente: Competiția tinerilor regizori, Panorama filmelor franceze ale anului, Săptămâna Cahiers du Cinéma și Retrospectiva.

Programul Festivalului Filmului Francez

Toate filmele sunt subtitrate în limba română. Intrarea este liberă la Institutul Francez şi pe bază de bilet la Ateneul Naţional din Iaşi.

Sambata, 11 mai 2019

Institutul Francez din Iaşi, sala „Benjamin Fondane”

16:00 MALDONNE (r. Jean Grémillon, 1928, 1h42, dramă, film mut)
18:00 EN GUERRE (Greva, r. Stéphane Brizé, 2018, 1h52, dramă)
20:30 LES DRAPEAUX EN PAPIER (Steaguri de hârtie, r. Nathan Ambrisioni, 2018, 1h42, dramă)

Duminica, 12 mai 2019

Institutul Francez din Iaşi, sala „Benjamin Fondane”

16:00 GARE DU NORD (Gara de Nord, r. Claire Simon, 2013, 1h59, comedie dramatică)
18:30 FUNAN (Denis Do, 2018, 1h26, animație, dramă 12+)
20:30 C’EST ÇA, L’AMOUR (Aşa arată dragostea, r. Claire Burger, 2018, 1h38, dramă)

Luni, 13 mai 2019

Ateneul Naţional din Iaşi

16:00 UN PEUPLE ET SON ROI (Un popor şi regele său, r. Pierre Schoeller, 2017, 2h02, dramă, istoric)
18:30 AMANDA (r. Mikhaël Hers, 2018, 1h47, dramă)
20:30 JOUEURS (Joacă-te cu focul, r. Marie Monge, 2017, 1h45, thriller)

Marti, 14 mai 2019

Ateneul Naţional din Iaşi

16:00 LE GRAND BAIN (Înoată sau te scufunzi, r. Gilles Lellouche, 2018, 2h03, comedie)
18:30 L’EPOQUE (Vremurile noastre, r. Matthieu Bareyre, 2019, 1h35, documentar) + Q&A cu regizorul Matthieu Bareyre
21:00 EDMOND (r. Alexis Michalik, 2019, 1h49, comedie istorică)

Image

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul de unde ieșenii să poată obtine informaţii detaliate despre evenimentele ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.).

De asemenea incercăm să vă oferim informații despre locurile de petrecere a timpului liber din oraşul nostru (restaurante, pizzerii, cafenele, baruri, cluburi, pub-uri, muzee, case memoriale etc.).

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!