iasi 365 2018 logo 4

 

banner rezultate loto iasi365

Evenimente in Iasi

Show de comedie "Comedy Zebra Show"

23 februarie 2019, Teatrul Luceafarul

 

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor Iași organizează un show de comedie alături de Comedy Zebra show, prima și cea mai de succes trupă umoristică din Republica Moldova. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 23 februarie, la orele 19:00, în incinta Teatrului pentru Copii și Tineret ,, Luceafărul" din orașul Iași.

show de comedie 23 februarie 2019 Teatrul Luceafarul

Trupa Comedy Zebra Show este cunoscută de publicul român datorită participării în cadrul emisiunii televizate ,,iUmor", unde băieții au dat dovadă de creativitate și originalitate, dar și datorită popularității pe care a obținut-o în mediul online. Bazându-se pe glume îndrăznețe inspirate din realitatea cotidiană, dar și din situațiile mai ciudate, trupa umoristică se ridică mereu la standardele și cerințele publicului de comedie, atât în Republica Moldova și România, cât și afară. După ce în noiembrie 2018 a evoluat pe scena Casei de Cultură din Cluj, fiind întâmpinați cu entuziasm și interes, Comedy Zebra Show dă curs invitației ATRAG și vine la Iași. Se promite o seară explozibilă, cu mii de zâmbete, dar și relaxantă în același timp.

Publicul ieșean este invitat cu căldură să se amuze și să râdă până la lacrimi într-o atmosferă umoristică, cu tenta de noutate a umorului basarabean, alături de Comedy Zebra Show și de ATRAG. Biletele pot fi achiziționate la sediul Acord Travel sau la numărul 0756700429.

Ziua Mondială a Cititului cu Voce Tare 2019

1 februarie 2019

 

World Read Aloud Day – Ziua Mondială a cititului cu voce tare va fi marcată pentru al cincilea an de Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” din Iași, vineri, 1 februarie 2019, prin organizarea unor sesiuni publice de lectură cu scopul de a încuraja cititul în familie, la școală sau la bibliotecă. Ca de fiecare dată, evenimentul este sprijinit de cadre didactice, părinți, bunici și voluntari. Cele trei sesiuni de lectură se vor desfășura la sediul central al bibliotecii și la Căminul de pensionari din Bucium, după următorul program:

 Secția Împrumut pentru Copii va găzdui două sesiuni de lectură, care vor fi susținute de actrița Luiza Cupceac și tineri actori de la Școala de Teatru ProfessArt Iași. Orele de începere sunt 10.00 și 11.00, categoria de vârstă recomandată este 7-9 ani.

ziua mondiala a cititului cu voce tare

Cea de a treia sesiune va avea loc la Căminul pentru Persoane Vârstnice „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Bucium. Începând cu ora 10.00, invitatul întâlnirii, autorul Corneliu Coman, va citi fragmente din proaspătul volum lansat „Enigmaticul Primar N. A. Racoviţă”. Alături de rezidenții căminului, vor mai participa seniori de la Asociația AFECT și de la Căminul de Pensionari „Sf. Cuvioasă Parascheva” din Copou.

Organizată de către LitWorld, Ziua Mondială a cititului cu voce tare este un eveniment global la care participă milioane de oameni din peste 100 de țări și are menirea de a încuraja copiii, tinerii și adulții din întreaga lume să celebreze puterea cuvintelor și pentru a arăta că dreptul la alfabetizare aparține tuturor oamenilor. Sesiunile de lectură organizate în această zi transmit copiilor lumii că au dreptul de a citi, de a scrie și de a-și împărtăși poveștile.
Pentru mai multe informații despre World Read Aloud Day, accesați http://www.litworld.org/.