Iunie 17, 2019

Evenimente in Iasi

Ziua Psihoeducației: Drepturile personale, 22 martie 2019

Ziua Psihoeducației: Drepturile personale

22 martie 2019, Bibliotecii Județene „Gh. Asachi”

 

Vineri, 22 martie 2019, începând cu ora 16.00, la Filiala „Ion Creangă” a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași (Casa Sindicatelor, Bd. Socola nr. 134), invităm publicul să participe la o dezbatere urmată de un workshop despre „Drepturile personale”, un concept ce are la baza Declarația Universală a Drepturilor Omului, structurat în lucrările psihologului și  cercetătorului Dr. Edmund Bourne.
Evenimentul va fi moderat de psihoterapeut Livia Băețică. Participanții sunt rugați să se implice activ în dezbaterea care va avea o durată de 3 ore, timp în care vor fi explicate și detaliate drepturile personale.

in dialog cu psihologul drepturile personale

Unul dintre cele mai importante drepturi despre care vom vorbi este „Am dreptul să spun NU cererilor cărora nu le pot face față sau pe care nu vreau să le îndeplinesc”. Am fost educați de copii că nu este politicos sau frumos să-i refuzi pe ceilalți. Imaginați-vă o situație în care sunteți invitați la o cină, iar gazda insistă să vă servească cu o a doua porție sau situația în care sunteți obosiți și nedormiți, iar prietenul vostru va cere să faceți ceva pentru el. Am fost învățați să fim politicoși și altruiști, iar de cele mai multe ori această educație se întoarce împotriva noastră. Ajungem să ne neglijăm propriile nevoi, pentru a nu fi judecați ca fiind egoiști, răi sau nepoliticoși.

„Ziua Psihoeducației” este un eveniment creat de Psychology Hub cu scopul de a aduce psihologii mai aproape de cei care au nevoie de recomandările specialiștilor. Evenimentul se desfășoară simultan în opt orașe mari din țară, în data de 22 martie 2019 și este găzduit de bibliotecile județene.

Intrarea este liberă.

Alte informații despre eveniment: https://www.psychologyhub.ro/ziua-psihoeducatiei-2019/

PR OUTLooK - proiect marca PRIME

PR OUTLooK - proiect marca PRIME

 

Este timpul să accepți și ideile rele, la inițiativa unui proiect marca PRIME Iași

Pe data de 21 Martie va avea loc cea de-a IX-a ediție a proiectului PR OUTLooK, organizat de către Asociația Studenților la Relații Publice și Comunicare, PRIME Iași. Proiectul este structurat în două etape, mai exact, o conferință susținută în limba engleză și două workshopuri simultane. Conferința va avea loc începând cu ora 10:00 în Sala Ferdinand din Corpul A al Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar workshop-urile la sediul Acord Travel de pe Bulevardul Carol I.

Ideea de bază a proiectului PR OUTLooK este de a aduce un specialist de importanță internațională care să țină o conferință pentru studenții de la specializarea Comunicare și Relații Publice, și nu numai. Această conferință are scopul de a introduce o perspectivă asupra modului în care se desfășoară lucrurile în afara țării, în acest domeniu de referință. Ulterior, participanții vor asista la două workshopuri cu teme diferite, iar în urma activității lor vor fi premiați.

Proiectul de la Prime PR OUTLooK martie 2019

Pentru cea de-a IX-a ediție conceptul ales se numește „The art of bad ideas” și se învârte în jurul supoziției conform căreia lucrurile cele mai bune încep cu o idee proastă. De aceea, ideile care inițial par nepotrivite sau nu destul de bune, ar trebui reanalizate. De asemenea, susținem și afirmația cum că „ideile sau deciziile proaste aduc cele mai bune povești” pentru că o poveste, înseamnă o amintire, iar amintirile ne fac mereu să râdem.
Așadar, speakerul ales de noi, Javier Gelpi De Fez, va vorbi despre importanța ideilor mai puțin bune și despre modul în care am putea să le fructificăm. Javier lucrează în România de aproximativ cinci ani, pentru branduri precum Heineken, Beko, Omo și WWF. Nevoia sa constantă de evoluție și dorința de a deveni din ce în ce mai bun în propria profesie i-au adus recunoaștere mondială la festivaluri precum Cannes Lions, Eurobest și Clio. A răspuns cu încântare provocării PR OUTLooK și este nerăbdător să ne surprindă cu viziunea să unică.

În ceea ce privește primul workshop, tema acestuia se numește „ALTER” și se referă la o altă viziune asupra marketingului, al publicității, al relațiilor publice, dar și asupra gândirii (strategice) în general. Oana Năvodaru este numele trainerului nostru și îi va provoca pe participanți să dea frâu liber creativității lor, aplicând cunoștințele prezentate de ea.

Cel de-al doilea workshop, numit într-o notă amuzantă „Start-Oops” face referire la noi începuturi, mai ales în demararea unei afaceri și la greșelile uzuale care ar trebui evitate. Flavia-Loredana Bocăneț este cea care ne va împărtăși din experiențele ei, ajutând totodată participanții să deprindă noi aptitudini și să gândească sub presiunea timpului.

Formularul de înscriere va putea fi accesat pe pagina de facebook PRIME Iași. Vă așteptăm cu mult drag!

Image

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul de unde ieșenii să poată obtine informaţii detaliate despre evenimentele ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.).

De asemenea incercăm să vă oferim informații despre locurile de petrecere a timpului liber din oraşul nostru (restaurante, pizzerii, cafenele, baruri, cluburi, pub-uri, muzee, case memoriale etc.).

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!