Ianuarie 30, 2023

Evenimente in Iasi

Raliului Iașului Resonance, 2-4 septembrie 2022

Raliului Iașului Resonance

2-4 septembrie 2022

 

Orașul celor 7 coline va găzdui, în perioada 2-4 septembrie, ediția a 38-a a întrecerii automobilistice de tradiție din Iași.
Așteptarea se apropie de final pentru piloți, copiloți, arbitri, oficiali FRAS și, nu în ultimul rând, pasionați de motosport pentru că până la ediția din acest an a Raliului Iașului Resonance au rămas doar 15 zile. Organizatorii au pregătit multe noutăți pentru concursul de la începutul lunii septembrie. Una dintre acestea este desfășurarea celor 9 probe pe parcursul a 3 zile, de vineri până duminică.

SuperSpeciala de la Râpa Galbenă, atât de așteptată de toată lumea, va da startul competiției vineri seara, prilej cu care echipajele participante vor fi prezentate. Sâmbătă începe lupta cu secundele pe macadamul impecabil de pe cele 8 probe speciale, 4 distincte. Vor fi câte două treceri pe Cioca Boca (14,80 km), Mădârjac (23,80 km) – sâmbătă, Păun (8,35 km) și Dobrovăț (19.10 km) – duminică. Cea din urmă probă, renumită pentru săritorile spectaculoase, va încheia competiția cu Power Stage (a doua trecere), unde cele mai rapide echipaje vor primi puncte suplimentare.

Raliului Iasului Resonance 2022

Ca de obicei, la final de raliu va avea loc festivitatea de premiere, duminică, după prânz, în centrul Iașului.
Pentru că v-am făcut cunoscute câteva dintre ingredientele ediției a 38-a a Raliului Iașului Resonance, vă invităm să rămâneți aproape de site-ul raliuliasului.ro, paginile noastre de facebook și instagram, dar, mai ales, să fiți prezenți pe probe pentru a vă bucura pe deplin de spectacolul sportiv și ospitalitatea gazdelor de la XS Motorsport Iași, clubul renumit pentru foarte buna organizare a evenimentelor automobilistice.

Programul Festivalului Istoric Getodava, 26-28 August 2022

Festivalul Istoric Getodava

26-28 August 2022, Partia de schi

 

“Cei mai drepți și mai viteji dintre toți Tracii” vă așteaptă la a treia ediție a festivalului Istoric Getodava în data de 26-28 August la Partia de Schi din Iași.
Peste 150 de reenactori din 12 asociatii din Romania, Italia si Bulgaria, vă invită alături de ei, ca împreună să scriem o pagină de istorie pe viu!

Ateliere meșteșugărești interactive, dansurile nimfelor, piese de teatru, gastronomie, demonstrații de luptă, gladiatori, parade militare, reconstituiri de bătălii antice și medievale, ritualuri...iar când Soarele va apune, se va aprinde și rugul lui Zalmoxes!

Festivalul istoric Getodava Iasi 2022

Toate acestea le puteți vedea, la cel mai mare festival de reconstituire istorică din zona Moldovei, Festivalul Istoric Getodava!

Programul Festivalului Istoric Getodava

Vineri 26 august 2022

19:00/19:30 Parada (cu sau fără torțe) pe traseul: Piața Unirii, b-dul Ștefan cel Mare și Sfânt, Palatul Culturii și retur.
Dansuri ale frumoaselor nimfe dacice și jonglerii cu foc.
La parada de deschidere vor fi prezenți toți membrii din toate asociațiile participante Ia festival.

Sambata, 27 august 2022

12:00 Deschiderea festivalului cu discursurile oficialităților și prezentarea asociaților participante.
12:30 Deschiderea taberelor civile/militare, meșteri populari, ateliere meșteșugărești: opincărie, roata olarului, țesut/broderie, fierărie, prelucrarea lemnului, bijuterie/metaloplastie, pielărie, pictura și desen, atelier de bătut monede, prelucrare os, tir cu arcul, antrenamente și demonstrații militare. lupte de gladiatori, etc
15:00 Prezentări și demonstrații militare ale trupelor participante dansuri antice, muzică antică, piese de teatru pentru copii, bucătărie/gastronomie antică.
Prezentare și demonstrație de tragere - Carroballista - replică piesă de artilerie romană din perioada celor două războaie daco-romane.
18:00 Lupte medievale.
18:30 Nuntă geto-dacică.
19:00 Războaiele Geto-Dacilor versus legiunile Imperiului Roman.
20:30 Rugul lui Zalmoxes! (Foc de tabără cu ritual sacru și dansuri ale nimfelor)

Duminica, 28 august 2022

12:00 Deschiderea taberelor civile/militare, meșteri populari, ateliere meșteșugărești: opincărie, roata olarului, țesut/broderie, fierărie, prelucrarea lemnului, bijuterie/metaloplastie, pielărie pictură și desen, atelier de bătut monede, prelucrare os, tir cu arcul, antrenamente, demonstrații militare, etc
12:30 Prezentări și demonstrații militare ale trupelor participante: dansuri antice, muzică antică, piese de teatru pentru copii, bucătărie/gastronomie antică.
Prezentare și demonstrație de tragere - Carroballista - replică piesă de artilerie romană din perioada celor două războaie daco-romane,
13:30 Lupte medievale.
14:00 Războaiele Geto-Dacilor versus legiunile Imperiului Roman.

Participă asociațiile de reconstituire istorică:
Geto dacii din Moldova - lași, Terra Taurina - ltalia, Tracia Antica - Bulgaria, Enciclopedia Dacică - AIba Iulia, Castrum Novis Sibius, Terra Apulum/Antheia Imperialis - Alba Iulia, Geto-Dacii Ansamensi - Jibou, Milites Marisensis - Tg. Mures, Tomis - Constanța, Ignis Vultus - lași, Artipic (fire show) - lași.

Prezintă actorii: Magdalena Chihaia și Nae Alexandru

Organizatori: Asociația Culturală Geto-Dacii din Moldova în parteneriat cu Primaria Iași, Consiliul Județean Iasi și Primăria Dumești.
Intrarea este gratuita!!!

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul de unde ieșenii să poată obţine informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!