iasi 365 2018 logo 4

 

banner rezultate loto iasi365

Evenimente in Iasi

Festivalul folcloric internațional „Datini și obiceiuri de iarnă” 2018

15 decembrie 2018, Casa de Cultura a Studentilor

 

În ziua de 15 decembrie 2018, Consiliul Județean Iași, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Iași, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, va organiza Festivalul folcloric internațional „Datini și obiceiuri de iarnă”Iași a LI-a ediție.

La eveniment vor participa 19 alaiuri din județele Bistrița-Năsăud, Botoșani, Cluj, Iași, Maramureș, Suceava, Tulcea, din Republica Moldova și regiunea Cernăuți – Ucraina, peste 500 de participanți.

festival folcloric international 15 decembrie 2018

În ziua de 15 decembrie 2018, ora 10.00, se va desfășura Parada Festivalului pe traseul: Palatul Culturii, blv. Ștefan cel Mareși Sfânt, Piața Unirii, str. Lăpușneanu, Piața „Mihai Eminescu”. Spectacolul va avea loc pe scena Casei de Cultură a Studenților din Iași, în ziua de 15 decembrie 2018, începând cu ora 11.00, unde vor evolua toate alaiurile invitate la festival.

Participanți:
Colindătorii din Monor – Bistrița-Năsăud
Ansamblul „Datina străbună” din Broscăuți–Botoșani
Colindătorii din Orman –Cluj
Ansamblul „Datini strămoșești” din Ciohorăni -Iași
Alaiul„Căiuții” de la Fântânele –Iași
Alaiul „Cerbul” de la Oboroceni –Heleșteni,Iași
Alaiul de obiceiuri din Miroslovești –Iași
Alaiul de colindători din Mogoșești –Iași
Alaiul „Cerbul” de la Pârcovaci –Hârlău Iași
Alaiul „Ursul” de la Bădeni –Scobinți, Iași
Alaiul „Cerbul” de la Sticlăria –Scobinți, Iași
Alaiul„Plugușorul cu felinar” din Tătăruși –Iași
Colindătorii din Tăuții-Măgherăuș –Maramureș
Alaiul de obiceiuri din Mălini–Suceava
Grupul de colindători din Ostrov –Tulcea
Grupul de colindători de la Cricova –Republica Moldova
Ansamblul de obiceiuri din Pelinia –Republica Moldova
Ansamblul de obiceiuri „Perla” din Cernăuți –Ucraina
Alaiul „Căiuții” din Mihoreni –raionul Herța, Ucraina

INTRAREA SE FACE PE BAZĂ DE INVITAȚIE DE LA CASA DE CULTURĂ A STUDENȚILOR IAȘI

Seara de Film German - “Un dar de la zei”

12 decembrie 2018, Centrul Cultural German

 

Centrul Cultural German Iaşi vă invită la Seara de Film German, miercuri 12 decembrie 2018, începând cu ora 18:30, în sala Bertolt Brecht. Va fi prezentat filmul “Un dar de la zei”, care a fost distins cu premiul publicului și un premiu pentru cea mai bună producție la Filmfest München.

Filmul, o comedie fermecătoare și inteligentă în regia lui Oliver Haffner, redă cu lejeritate și onestitate povestea tragi-comică a unui grup de outsideri sociali, care se află cu toții într-o criză profesională și personală, dar care cu puterea magică a teatrului își recapătă demnitatea și stima de sine.

seara de film german 12 decembrie 2018

“Anna este o actriță care își pierde pe neașteptate locul de muncă de la un teatru mic de stat. De la agenția locală pentru ocuparea forței de muncă nu are așteptări prea mari, însă acolo se întâmplă să o întâlnească pe o funcționară foarte pasionată de teatru, care îi oferă Annei job-ul de îndrumător pentru un curs de actorie, la care participă, dar nu voluntar, opt oameni, cu toții șomeri „greu de plasat”. La început, niciunul dintre ei nu pare să fie prea entuziasmat, nici atunci când Anna le propune să pună în scenă piesa „Antigona”. Dar acesta e momentul în care indivizii sceptici și dificili formează o comunitate, care le dă tuturor un motiv de speranță. UN DAR DE LA ZEI este o tragi-comedie în care scena devine un spațiu de recuperare colectivă a respectului de sine pierdut la nivel individual.”

Filmul va fi subtitrat în limba engleză.  Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.