Programul naţional Leadership Autentic octombrie 2013 – iunie 2014

Programul naţional Leadership Autentic

octombrie 2013 – iunie 2014

Fundaţia LEADERS organizează, în perioada octombrie 2013 – iunie 2014, a cincea ediţie a programului naţional Leadership Autentic

Bucureşti, 03 octombrie 2013: Fundaţia LEADERS, sursă de idei şi oameni valoroşi, organizează, în perioada octombrie 2013 - iunie 2014, cea de a cincea ediţie a programului naţional Leadership Autentic dedicat tinerilor cu vârste între 14 şi 18 ani. În cadrul acestuia, vor avea loc seminarii de leadership în 15 localităţi din ţară, atât în mediul urban cât şi rural. La fiecare ediţie vor lua parte la seminarii 25 de tineri.

Ediţia din acest an se va desfăşura în Bucureşti, Iaşi, Moreni - judeţul Dâmboviţa, Moineşti - judeţul Bacău, Ianca, judetul Brăila, Buzău, Urlaţi - judeţul Prahova, Câmpina - judeţul Prahova, Videle - judeţul Teleorman, Bustuchin - judeţul Gorj, Rupea - judeţul Braşov, Ploieşti, Piteşti, Sibiu, Bolintin Vale - judeţul Giurgiu.

leadership-autentic-2013

“Leadership Autentic se adresează adolescenţilor cu vârste între 14 şi 18 ani, iar efectele sale sunt de a-i ajuta pe tineri să descopere şi să fie conştienţi de propriul potenţial, implicându-se în liceele/comunităţile din care fac parte. Aflat deja la a cincea ediţie, acest program ne oferă insight-uri utile despre valorile adolescenţilor şi despre imaginea pe care o au despre lider şi leadership, iar participanţii beneficiază de cunoştinţe complementare programei şcolare care îi ajută să îşi pună în practică proiectele.” declară Adina Maria Ghiţă, Program Director Leadership Autentic.

Portretul robot al liderului în viziunea adolescentul român

Conform unei cercetări realizate în cadrul Leadership Autentic, comunicativitatea, ambiţia şi responsabilitatea sunt caracteristici pe care trebuie să le aibă liderul pe care tinerii l-ar urma. În privinţa valorilor la care se raportează, adolescenţii au ales familia şi prietenia ca fiind cele mai importante chiar dacă tinerii participanţi provin din medii diferite (rural şi urban).

Beneficiile Leadership Autentic?

Programul se adresează unei grupe de vârstă care se îndreaptă către alegerea unei facultăţi, are nevoie de găsirea vocaţiei şi de stabilirea unor valori pe care să le regăsească în modelele pe care şi le aleg. Leadership Autentic îşi propune se completeze practica şcolară printr-o serie de activităţi de educaţie informală care pun accent pe dezvoltarea abilităţilor de leadership, comunicare, lucru în echipă, iniţiativă şi spirit pro-activ cu scopul de a-i pregăti pe participanţi pentru viaţa profesională.

Cele 25 de locuri din fiecare localitate sunt finanţate complet şi includ participarea timp de 4 zile în program, materialele de training (suportul de curs, logistica şi papetaria), pauzele de prânz şi răcoritoarele din fiecare zi de training cât şi accesul pe platforma profesională de orientare în carieră pe baza căreia vor primi un raport individual cu descrierea orientărilor vocaţionale. Înscrierile se realizează online, iar în urma selecţiilor sunt selectaţi câştigătorii celor 25 de burse din fiecare localitate.

“La o săptămână după nivelul 1 am fondat împreună cu alţi 24 de tineri Leo Alpha Young&Smart Club Bacău, am fost delegată în European Youth Parliament şi am participat la un proiect Habitat for Humanity.  După nivelul al doilea, am fost în grupul de organizare a două concursuri - ExplorIT ediţia a IV-a şi Festivalul de muzică acustica ediţia a IV-a. Apoi am avut o vară plină, am fost voluntar la Centrul Cercetăşesc Nocrich şi am participat la Vara Absolvenţilor Leadership Autentic, iar activităţile au continuat pe tot parcursul verii. ” afirmă Teodora Iacob, elevă din Bacău despre oportunităţile deschise după participarea la Leadeship Autentic.

Orarul unui viitor lider

  • noţiuni teoretice şi practice de leadershipprin metode neconvenţionale şi interactive
  • interacţiune cu tineri cu valori comune,pasionaţi de leadership şi proactivi
  • comunitatecu putere de decizie şi dorinţa de schimbare în bine a societăţii
  • accesarea gratuită a celei mai cunoscute platforme internaţionale de orientare vocaţională pentru tineri

Tabăra Leadership Autentic

După finalizarea cursurilor în cele 15 localităţi, tinerii participanţi se vor putea înscrie pentru un loc în Tabăra Leadership Autentic. În tabără vor fi admişi 30 de adolescenţi.

Înscrierea în programul Leadership Autentic se poate realiza online accesând linkul de mai jos:

http://www.leaders.ro/programe/leadership-autentic/roinscriete/

Leadership Autentic este un program susţinut de Ministerul Educaţiei Naţionale, iar printre partenerii principali ai programului se numără Petrom, BRD Groupe Societe Generale, Lafarge şi AVIS.

Despre LEADERS:

Fundaţia LEADERS îşi propune să fie cea mai puternică sursă de idei şi oameni valoroşi din România. Programele LEADERS sunt adaptate tuturor celor care doresc să se dezvolte, indiferent de vârstă sau nivelul de experienţă, sunt inovatoare ca metodologie şi tematică, sunt flexibile, incluzând şi module în interval de timp scurt şi sesiuni de durată mai lungă. Printre cele mai importante iniţiative ale Fundaţiei LEADERS se numară LEADERShip Autentic, LEADERS School, LEADERS Education şi LEADERS Academy.

www.leaders.ro

Facebook.com/FundatiaLeaders