Trofeul “PRO-MONT”

03-05 August 2018, Masivul Piatra Mare

 

 Asociatia Alpin Club PRO-MONT Bucuresti  organizeaza in perioada 03-05 August 2018 in Masivul Piatra Mare prima editie a Trofeului “PRO-MONT” si Etapa a IV- a din cadrul Campionatului National de Turism Sportiv “Stafeta Muntilor”. Editia 2018 se desfasoara sub deviza “FII EROU PENTRU EROI”, in cadrul Festivalului Muntelui 2018 care are loc in Orasul martir Predeal.

Trofeul PRO-MONT se adreseaza atat membrilor cluburilor participante in cadrul Campionatului National de Turism Sportiv “Stafeta Muntilor”, cat si altor persoane care se vor putea organiza in echipe, participand alaturi de cluburi si beneficiind de aceleasi activitati.
Tabara de corturi va fi amplasata in zona Poiana lui Manole, la poalele Masivului Piatra Mare, zona cu acoperire a retelelor de telefonie mobila.
Accesul la zona de campare se poate face din DN 1 Bucuresti-Predeal-Timisul de Sus si calea ferata Bucuresti-Brasov sau de pe DN 1A, Valenii de Munte-Sacele-Brasov-Timisul de Sus.

Pentru cei care doresc sa ajunga in tabara folosind aplicatia WAZE, pot introduce ca destinatie “Trofeul PRO-MONT 2018”.
Participantii vor strabate un traseu spectaculos cu plecare de la 867 de metri si vor ajunge la altitudinea de 1844 de metri, cu exceptia celor care vor participa la categoria Family, acestia  vor ajunge doar la altitudinea de 1100 de metri.
Printre punctele de atractie intalnite pe traseu se enumera si Varful Piatra Mare, Cabana Piatra Mare (doar categoria Elite), Cascada si Canionul Tamina, Punctul de Belvedere de la Canionul Tamina.
 In cadrul trofeului se va realiza si o proba de alpinism ce se va desfasura pe un perete natural pentru cei mai viteji dintre participanti sau pentru cei care doresc sa se initieze in tainele alpinismului.
 Muntii Piatra Mare sunt destul de accesibili pentru toate categoriile de varsta si de experienta, fiind asezati intre Muntii Postavarul la Nord-Vest, Bucegi la Vest, Baiului la Sud si Ciucas la Est.

 trofeul pro mont masivul piatra mare 2018

Evenimentul este realizat cu ajutorul sponsorilor principali VIKING Tools si cu sprijinul Primariei Orasului Predeal, al Centrului National de Informare si Promovare Turistica Predeal, Serviciului Public Salvamont Predeal, Centrului BioFocus, All Ina Memories, Dedra, Marketing Romania, TuristMania.

Cei care doresc sa participe la acest eveniment pot opta pentru una din categoriile de mai jos in functie de varsta si experienta:
- FAMILY – participa echipe formate din 3 persoane, minim un adult si obligatoriu minim un copil cu varsta de maxim 13 ani impliniti;
- JUNIORI – participa echipe formate din 3 persoane, indiferent de sex, cu varsta cuprinsa intre 14 – 20 ani impliniti;
- ELITE – participa echipe formate din 3 persoane, indiferent de sex;
- SENIORI – participa echipe formate din 3 peroane cu varsta cuprinsa intre 35-50 ani, indiferent de sex.
- VETERANI – participa echipe formate din 3 persoane cu varste peste 50 de ani, indiferent de sex;
- FEMININ – participa echipe formate din trei fete, indiferent de varsta;
- OPEN – participa echipe formate din 3 persoane, indiferent de varsta si sex. Timpii sunt calculati ca timpi turistici, iar aceasta categorie puncteaza cu maximum 400 puncte in clasamentul general al Stafetei Muntilor

Asociatia Alpin Club PRO-MONT Bucuresti promite un week-end in care se vor lega prietenii, se va asculta multa muzica buna, se va face sport, toate acestea intr-un cadru mai mult decat feeric.
Afla mai multe detalii despre Trofeul “Pro-Mont”, accesand www.stafetamuntilor.ro.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!