Decembrie 05, 2023

Evenimente Palas Iasi oferite de Iasi 365

Art for Down - campanie caritabilă pentru copii și tineri cu Sindrom Down, 26 februarie - 27 martie 2022

Art for Down - campanie caritabila pentru copii si tineri cu Sindrom Down

26 februarie - 27 martie 2022, Atrium Palas Mall

 

Asociatia Cetatenilor Implicati in Comunitate Iasi, impreuna cu partenerul Palas Mall organizeaza in perioada 26 februarie 2022-27 martie 2022, campania caritabila de strangere de fonduri, dar si de constientizare asupra Sindromului Down, ”Art for Down”. Campania, ce a fost initiata in 2017 si va cuprinde anul acesta mai multe actiuni, isi propune strangerea de fonduri pentru terapiile copiilor si tinerilor cu Sindrom Down, beneficiari ai Asociatiei Cetatenilor Implicati in Comunitate Iasi.

Luna martie este luna internationala de constientizare asupra trisomiilor, acele boli genetice determinate de triplarea unui cromozom: 13 martie-Ziua Internationala a Sindromului Patau (trisomia 13, rezultata in urma triplarii partiale sau totale a cromozomului 13), 18 martie-Ziua Internationala a Sindromului Edwards ( trisomia 18, rezultata in urma triplarii partiale sau totale a cromozomului 18), 21 martie-Ziua Internationala a Sindromului Down (trisomia 21, rezultata in urma triplarii partiale sau totale a cromosomului 21). De aceea, campania ”Art for Down” isi propune, dincolo de scopul caritabil, sa aduca in atentia publicului larg problematica persoanelor cu Sindrom Down, constientizarea societatii civile asupra nevoii de implicare in gasirea de solutii pentru incluziunea persoanelor cu Sindrom Down in sistemul de invatamant de masa, in viata sociala, pe piata muncii etc.

campania Art for Down Atrium Palas Iasi 2022

Programul campaniei:
1. Stand caritabil , la Palas Mall, zona Atrium, in fiecare sambata si duminica din perioada 26 februarie-27 martie 2022, intre orele 10.00-22.00.
Standul va expune produse handmade (accesorii vestimentare, bijuterii, obiecte decorative, lucrari de arta etc), realizate de copii si tineri cu sindrom Down, voluntari ai Asociatiei Cetatenilor Implicati in Comunitate Iasi, artisti plastici si handmade care vor dori sa doneze lucrarile lor scopului campaniei. Banii obtinuti din vanzarea produselor de la targ, vor fi directionati spre terapiile copiilor si tinerilor cu sindrom Down, beneficiari ai Asociatiei Cetatenilor Implicati in Comunitate Iasi.

2. Ateliere de creatie caritabile, la Palas Mall, zona Atrium, in fiecare sambata si duminica din perioada 26 februarie-27 martie 2022, intre orele 11.00-18.00
Atelierele de creatie vor avea tematici diferite si se vor desfasura dupa un program care va fi anuntat pe pagina de FB a campaniei. Participarea la ateliere va putea fi facuta atat pe baza de programare prealabila, cat si la fata locului, in masura locurilor disponibile si cu respectarea tuturor regulilor impuse de situatia actuala.

3. Flashmob caritabil „Dance for Trisomy”-editia a doua, in data de 20 martie 2022. Ora si locul vor fi anuntate curand.
La Flashmob-ul ce se va alatura flashmob-ului international propus de EU forTrisomy 21, vor participa copii si tineri cu Sindrom Down, dar si mai multe scoli de dans din oras precum si comunitatea Zumba.

Contact organizatori: Anca Ciliac, Director Proiecte, Parteneriate si P.R. ACIC Iasi (telefon 0720044058).
Grafica afis: Livia Vizitiu-voluntar ACIC Iasi.

 

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!